Vahel harva kahetsen, et ma just Kroonikas töötan, mitte päevalehes. Siis, kui juhtub midagi tõeliselt erutavat, mis aga parimagi tahtmise juures meie ajakirja teema ei ole. Pühapäeva hommikul sättisin end teleka ette, kadestades reportereid, kes kindlasti juba poolest ööst Pärnus vöökohani vees solberdades meile vaatamiseks põnevaid reportaaže ette valmistanud.

Aga võta näpust! ETV ennelõunane erisaade piirdus kohaliku Pärnu lehe ajakirjaniku muljetega, ja telepiltki oli nii kesine, et samu kaadreid tuli jutu ajal korduvalt näidata.

Harva, kui oluline on samas ka huvitav. Sellist võimalust ei tohiks maha magada. Riigieelarve arutelu on oluline, aga mitte huvitav. Prominentpaari lahutus on huvitav, aga mitte oluline.

Pärast Kagu-Aasia katastroofi sai keelt teritatud nende üle, kes juhtunust hoolimata sinna edasi puhkama jäid. Pühapäeval võisime näha hulljulgeid, kes džiipidega Pirita muulil stiihia möllu jälgisid. Mõtlemata, et kui laine nad merre uhuks, võiks lisaks neile endile ka mõni päästja hukka saada. Vastupidiselt hoiatusele kodus püsida olid poed ja kohvikud hoopis tavapärasest enam rahvast täis. Pirita teed ummistasid uudishimulike autod. Peale paarisaja pere, kes tormis varalist kahju kannatasid, pakkus looduse raevupurse teistele peamiselt põnevust. Kannatanute toetusarvele raha kandmist võiks siis võtta kui piletihinda.

Elo Odres