Silmavärv on naise isikupärase ilu võti. Vale on arvata, et ainult mõnda üksikut tooni silmad on tõeliselt ilusad. „Igat tooni silmad on võrratud,“ kinnitab Jumestusjuttude autor, meigikunstnik Reet Härmat.

„Trikk on vaid õiges toonivalikus, mis silma justkui ellu äratab.“ Olgugi, et maailmas ollakse vaimustuses sinistest ja hallidest silmadest, peavad eestlannad neid tihti liiga tavaliseks.

„Heledad silmad on tegelikult jumestuse suhtes kõige põnevamad,“ selgitab Kristina Herodes, stilist ning raamatu teine autor. „Hallikad silmad saab kergesti muuta maagiliselt sini-roheliseks nagu paradiisisaare vesi. Vastandvärvid, alatoonid, harmoonilised toonid – võimalusi isikupäraseks jumestuseks on palju rohkem, kui naised aimatagi oskavad!“
 
Seminari läbiviijad tunnistavad, et päris kõik värvid siiski igaühele ei sobi. „Tihti on just ebaõnnestunud värvivalik põhjuseks, miks jumestus liiga võltsilt või raskelt mõjub ning kaunistamise asemel naise hoopis vanemaks muudab,“ teab Herodes.
 
„Meie koostöö on väga hea – Kristina selgitab teooriat, räägib moetrendidest ja värvide kombineerimisest ning mina näitan kõik praktikas ette,“ avab Reet meigikoolituse sisu. „Meie kogemus näitab, et täpselt sellist asja on inimestel tarvis ning osalejad on alati
väga õnnelikud. Ja meie ise ka – vahetu tagasiside annab palju energiat uuteks tegudeks.“
 
Kristina ja Reet lubavad ka, et praktiline ning sisutihe meigikoolitus viiakse läbi lõbusas ja vahetus vormis, nii et osalejad saavad lisaks teadmistele kaasa ka hulga häid emotsioone. „Asi on selles, et me oleme mõlemad siirad fännid!“ põhjendab Kristina.

„Oma teadmiste jagamine ja inimestega suhtlemine innustab meid ennast ka! Viieteistkümne aasta jooksul, mil jumestajatööd olen teinud, on kogunenud suur kuhi väga kasulikke tarkusi, patt oleks neid ainult endale hoida,“ lisab Reet.

„Kuid me õpime ise ka siiamaani kogu aeg midagi uut! Me oleme naljaga pooleks nagu rahvaluule kogujad, kes inimeste tõhusad ilutarkused kõrva taha panevad ning neid siis teistegagi lahkesti jagavad.“

Meigikoolitus on tasuta ja kõigile avatud ning toimub laupäeval, 15. juunil algusega 13:00 Rocca al Mare keskuse Rahva Raamatus.