„Ikoonide väljapanekud on saanud väga sooja vastuvõtu osaliseks ja äratanud suurt huvi muuseumi publiku seas,” ütles näituse kuraator Aleksandra Murre. „Kuid paraku jääb ilma asjatundja selgituste ja taustainfota tavakülastaja jaoks palju huvitavat tähelepanuta, mistõttu otsustasime pakkuda inimestele võimaluse tutvuda nende eriliste näitustega eksperdi abil.”

Ekskursioonidega samal ajal toimuvad lastele vanuses 6.–12. aastat harivad muuseumitunnid „Millest räägib ikoon?”. Põnev temaatiline tund tutvustab lastele õigeusu ikooni kujundikeelt, tähendust ja maalimistehnikaid. Tunni jooksul saavad lapsed teada ikoonide värvisümboolikast, pühakute kujutamise viisidest ja reeglitest ning sellest, milliste sümbolite ja kirjadega ikoonil kujutatut täiendati.

Ekskursioonid ja muuseumitunnid toimuvad: kolmapäeval, 24. augustil kell 18.30; laupäeval, 27. augustil kell 12.00; kolmapäeval, 31. augustil kell 18.30; laupäeval, 3. septembril kell 12.00. Ekskursioone viivad läbi kunstiteadlane Linda Lainvoo ja näituse kuraator Aleksandra Murre.

Lastetunnid ja ekskursioonid toimuvad eesti keeles. Lastetunnis osalemise tasu on 2,20 eurot. Kahte näitust hõlmavas ekskursioonis osalemise tasu on 4,20 eurot (sooduspilet 2,20 eurot).

Grupi kogunemine Kadrioru lossi vestibüülis. Vajalik eelregistreerimine.

Nikolai Kormašovi autorinäitus „Eesti ikoonikunst” on avatud 2. oktoobrini 2011 Kadrioru lossis. Näitus „Vene ikoonid. Gunnar Savisaare kogu” on Mikkeli muuseumis avatud 4. septembrini 2011.