Juveeliärimees Jevgeni Kampus selgitas "Ringvaates", et stuudios kaasas olnud kivi ei ole tegelikult reaalne teemant, vaid identne koopia, vahendab Menu. "Need koopiad on selleks, et oleks näha, millised teemantid päriselt välja näevad," ütles Kampus ja lisas, et tihti ei asu reaalsed teemandid üldse Eestis, kuna siin on turg väga väike. Samuti tõdes ta, et samasuguse kümnekaraadise teemandi võib saada ka mitukümmend korda soodsamalt. "Praegune hind on ka pea maksimum, mida ühe sellise teemanti eest annab küsida, aga eks see hind kujuneb sellest, kui puhas teemant on."

Teemandite puhul ei pea Kampus kõige tähtsamaks mitte seda, et ta oleks ilus ehe, mida saab sõrme panna, vaid see on tema arvates suurepärane elukindlustus. "Väga suure summa raha saab panna väga väikese asja sisse," ütles ta ja tõi võrdluse, et praeguse kümnekaraadise teemandi hind võrdub 80 kilo kullaga. "Kuhu sa sellise koguse kulda ära peidaksid, kui võrdlusena ikkagi ühte teemanti on palju lihtsam hoida."

Samuti tõi ta välja, et kui 1990. aastate keskel maksis ühekaraadine umbes 5000 dollarit, siis tänaseks on hind ikkagi paarkümmend protsenti tõusnud. "Uusi kaevandusi väga ei avata ning ka vanad on end pea täielikult realiseerinud," selgitas juveeliärimees ja nentis, et näiteks kogu majanduslanguse elas teemanditurg niiviisi üle, et odavamaks ei läinudki.