Koolitarbed

Kontrolli üle, et kõik vajalikud asjad on olemas ning poes olles vali välja oma lemmikud, et muuta õppimist nauditavamaks.

Organiseeritus

Kooliaeg on tihedalt sisustatud – ees ootavad lugematud kodused ülesanded ja kontrolltööd, lisaks veel huviringid ja õhtud pereringis. Rajal püsimiseks organiseeri oma tegevusi ning pane paika päevakava. Aja planeerimine on edu võtmeks.

Tunniplaan

Ole teadlik oma tunniplaanist. Teadmatuse korral oled sina see, kes tundi ei jõua ning vajalikku teavet ei omanda. Pea järge ka koduste ülesannete ja kontrolltööde osas, nii väldid tegemata töid ja stressi enne tunni algust.

Järjepidevus

Ära viivita õppimisega. Kui tead, et mahukas kontrolltöö on tulekul või vaja paks raamat läbi lugeda, alusta koheselt. Viimasel ööl õppimisest ei ole kasu, pealegi kannatavad nii ka unetunnid.

Eeldused

On oluline teada, mida õpetajad sinult eeldavad. Harju ära tunnikoormusega ja pea sammu. Õpetajad teavad, kuidas edu saavutada. Sinu ülesanne on nende saavutuste poole püüelda ning teadmised omandada.

Ettevõtlikkus

Pane kirja end erinevatesse kooliringidesse, mis toetavad sinu huvisid. Lisaks uutele kontaktidele avardad oma silmaringi ja saad kogemust. Uuringud näitavad, et tegusatel õpilastel on lihtsam küündida kõrgema keskmise hindeni.

Õpimeetod

Selgita välja, milline meetod toetab kõige rohkem sinu õpinguid. Kolm põhilist õpimeetodit on visuaalne, auditiivne (kuulamine) ja kinesteetiline (liigutamine). Teades, milline viis on sinule parim, võid saavutada tulemused lihtsamini. Tee kindlaks, milline meetod on efektiivseim ning keskendu selle arendamisele.

Eesmärgid

Sea endale eesmärgid, mille poole püüelda. Järjepidevus ja keskendumine aitavad saavutada nii unistused sel aastal kui ka kaugemas tulevikus. Lisaks motiveerivad paika pandud sihid nende kallal töötama ja vaeva nägema.

Iga uus kooliaasta tähendab uut võimalust uuele algusele, uutele sõpradele, võimalustele ja saavutustele. Muuda õppeaasta edukaks!