Minikursuseid juhendasid hinnatud profikokad ja hobikokkajad, igaühel oma intrigeeriv sõnum ja teema. Näiteks Pere ja Kodu lisa Pereköögi toimetaja Mari-Liis Ilover avas tunnikeseks meeleoluka Priima Pannkookla, kus õpiti traditsioonilist pühapäevarooga muutma põnevamaks erinevate täidiste abil. Vihula mõisa restorani peakoka Toomas Läätse nakatavalt positiivse energiaga tunnis valmisid tema vanaema retsepti järgi lilledega kaunistatud rullbiskviidid. Loovagentuuri AKU disainerid juhendasid külmkapi ja sahvri sisust tähestiku loomist.

Tohutult elevust tõi kahvliahvikeste telki aga Pädaste mõisa restorani peakoka Peeter Piheli nõgesepasta ja metsaürtide pesto valmistamise tund, kus läksid käiku kümned pastamasinad.

"Soovisin tõsta laste teadlikkust söödavatest metsataimedest," ütles Peeter Pihel. "Olen sel kevadel lastele mitmeid workshope korraldanud ja rõõmuga tõdenud, et neil on side loodusega hea. Aga suuremaks saades kipub see kahjuks kahanema. Olen Kahvliahvi kokakooliga nõus, et vanemad võiksid rohkem lapsi köögis kaasata. Koos kokates saab lapsele toorainete tausta avada, näidata erinevaid toidu valmistamisega kaasnevaid etappe. Minu väike tütar on tihti köögis uudistamas ja tänu sellele sööb ka paljusid roogasid suurema isuga. Mitmed uued maitsed jõuavad tema suhu juba otse lõikelaualt ning need on lapsele mängulised ja põnevad elamused."

Kahvliahvi kokakool tänab oma toetajaid Premiat, Selverit ja E-Lux kodutehnikat. Niisamuti Viljandimaa OTT-i, kohalikke väiketalunikke, vapraid vabatahtlikke ja teisi abiks olnud häid inimesi.