Eestis tegutsevad Artur ja Marek peamiselt nime all Artur F ja Marc F ja astuvad üles 3-4 korda nädalas. Kui hakkasid tulema kutsed välismaalt, lõid nad lisaks teise aliase — Bombossa brothers. Kaks nime lubavad neil muusikastiilidega rohkem mängida, et vastata erinevate kultuuride ja sihtrühmade ootustele. Tänaseks on noormehed palju reisinud ning mänginud riikides ja klubides, millest omal ajal unistasid, nende lemmikute hulka kuuluvad Itaalia, Ibiza, Armeenia, Soome, Inglismaa ja Iirimaa klubid ning festivalid.

Kaksikute vanemad läksid välismaale tööle, kui poisid olid veel teismelised. Nii tuligi ruttu hakata katsetama ja ise tegema: juba 14-15–aastaselt olid neil oma eelarve ja projektid laual.

EBSi ettevõtluse ja ärijuhtimise teisel kursusel asutati oma loovagentuur, mis tegeleb veebilahenduste, video, disaini, foto ja 3D visualiseerimisega. „Kõik sai alguse plakatite disainimisest ööklubidele,“ ütleb Artur. „Mingil hetkel küsiti, kas sa logo ka teed, siis juba, et kas sa kodulehte ka teed. Meelelahutusvaldkonnas oli kliendibaas juba olemas ning tänagi käivad need kaks valdkonda käsikäes,“ kirjeldab Artur.

EBSis meeldib noormeestele see, et erialaaineid õpetab palju praktilist kogemust omavaid inimesi. Samuti hindavad nad kooli paindlikkust. Et ka kaugõppe vormis on võimalik aineid teha, on poisid jõudnud oma õpingutega lõpusirgele ja peavad kirjutama veel vaid lõputööd.

Marek ütleb, et kool on andnud väga tugeva võrgustiku: „EBSi kaudu leiab alati kellegi, kes teeb hea pakkumise ja toetab su ideed. Õppejõud on samuti üliolulised. Kõige rohkem on meelde jäänud need, kes räägivad oma kogemusest ja apsakatest. Just nende kaudu oleme õppinud ka riske hindama ja kainemalt kalkuleerima. Kool ongi andnud ühelt poolt impulsse ja tuge, et midagi ära teha, julguse riskida, aga teiselt poolt toetuse, et teed õiget asja,“ kirjeldavad nad.

Kaksikud ise leiavad, et nende edu võti seisneb selles, et nad ei ole oma valikuid teinud raha pärast või selle pärast, et olla pop. „Meil oli suur soov mängida muusikat, mis meile endale meeldib. Inimesed võiksid mõelda rohkem nii, et kui rahal ei oleks elus väärtust, siis mida nad teeksid?“ Noormehed usuvad, et midagi hästi tehes sind ka leitakse, ainult raha taga ajamine ei too rahuldust ega ka kindlust tulevikuks.

Noormehed ütlevad, et nendevaheline sünergia ei tule tingimata sellest, et ollakse kaksikud, vaid eelkõige sellest, et neil on üks muusikamaitse ja ühised eesmärgid. „Meile mõlemale meeldib asju tohutult plaanerida ja mida vanemaks me saame, seda rohkem näeme, et eesmärgid panevad meid edasi liikuma.“ Ka kõige andekamatele noortele ütlevad nad, et „tuleb teha väga palju tööd, et üldse kuskile mängima saada ning arvestada sellega, et mitte keegi ei tule teie juurde ise midagi pakkuma. Ükski asi ei juhtu nädala ega kuuga. Selleks, et midagi saavutada tuleb olla väga kannatlik, kuna tänases meelelahutusäris on konkurents väga suur aga selleks, et silma jääda, on kõigil võrdsed võimalused.“

Lisaks õpingute lõpetamisele on sel aastal põhieesmärgiks veeta võimalikult palju aega stuudios ning tegeleda muusika produtseerimisega. Loodetavasti võib juba aasta lõpus kuulda ka nende omaloomingut.

Jaga
Kommentaarid