Laupäeval ja pühapäeval aset leidvad Kalamaja Päevad peetakse esimesel päeval peamiselt festivalialal, mis asub Vana-Kalamaja tänava Niine ja Kotzebue tänavate vahelises lõigus. Nimetatud tänavajupp on sel ajal liikluseks suletud ning seal peetakse suur laat ja hommikust hilisõhtuni kestev kontsert. Samuti on festivalialal avatud mitmeid erinevaid toitlustajaid koondav kohvikuteala, lastele mõeldud mängumaa ning töötubade hoov. Päeva üheks kulminatsiooniks on kell 18 algav Kalamaja ühine pidusöök, mis peetakse mööda Vana-Kalamaja tänavat kulgeva 120 meetri pikkuse õhtusöögilaua taga.

Festivali peakorraldaja Mailis Timmi sõnul oodatakse inimesi pidusöögist osa saama nende endi kodust kaasa võetud söökide-jookidega. „Ühise söömise eesmärgiks on eelkõige kohaliku kogukonnatunde tugevdamine. Söögi jagamine ja ühise laua taga istumine on üks kõige lihtsamaid viise inimesed kokku tuua ja just see ongi Kalamaja Päevade üks peamisi eesmärke,“ ütles Timmi. Tema sõnul liigutakse õhtusöögilauast kell 20 ühiselt edasi festivaliplatsil peetavale õhtusele kontserdile, kus astuvad üles ansamblid Pööriöö, BlueSmell, NimmerSchmidt ning Galvanic Elephants.

Pühapäeval jätkuvad Kalamaja Päevad Kalamaja hoovides, kus on avatud ligi 50 erinevat kodu- ja hoovikohvikut. Samuti toimuvad Kalamaja Põhikooli hoovis erinevad spordivõistlused ning põnevaid ettevõtmisi jagub mujalegi. Lisaks korraldavad mitmed Kalamaja ettevõtted festivali puhul kogu nädalavahetuse jooksul erinevaid sooduspakkumisi ning tasuta üritusi.

Tänavu kuuendat korda aset leidvad Kalamaja Päevad peetakse 17. ja 18. mail. Sündmust korraldab Kalamaja ja Pelgulinna elanikke koondav MTÜ Telliskivi Selts. Festivali läbiviimine saab tänavu teoks tänu Harjumaa Kohaliku Omaalgatuse Programmi, Hasartmängumaksu Nõukogu, Domus Kinnisvara, Põhja-Tallinna Valitsuse ning portaalis Hooandja.ee annetuse teinud inimeste toetustele.