Mille järgi atraktiivne tööandja uusi töötajaid valib, kuidas jalga ukse vahele saada ja millised hüved Ericssoni perega liitujaid ootavad, räägib Ericsson Eesti Tallinna tehase personalijuht Ülle Matt.

Kuna Ericsson Eesti kuulub telekommunikatsiooni, täpsemalt elektroonikatööstuse sektorisse ja tehase tootmisprotsess hõlmab tegevusi alates teadusest ja arendusest kuni logistikani, saavad ettevõttes tööd väga erinevate ametite esindajad – elektroonikatehnikud, mehhatroonikud, seadmeoperaatorid, erinevad logistika- ja laooperatsioonidega seotud spetsialistid. Tänastest töötajatest on 40 protsenti kutsehariduse taustaga, kellest enamuse moodustavad logistika või mõne tehnilise eriala omandanud.

Häid töökäsi on raske leida

Et ettevõtte värbamismahud on suured ning palgata soovitakse motiveeritud ja arenemisvõimelisi töötajaid, ei õnnestu piisaval arvul uusi häid töötajaid alati Eestist leidagi. “Eeskätt eelistame inimesi, kellel on erialane ettevalmistus, kes on tõeliselt huvitatud oma tööst ning soovivad ennast ametialaselt täiendada. Et endale head järelkasvu saada, teeme aktiivselt koostööd nii kutse- kui kõrgkoolidega,” toob Matt välja.

Spetsiifiliste oskustega kandidaatide leidmiseks viiakse kutsekooli õpilastele läbi mitmeid arenguprogramme. Ettevõttes on ka oma praktikabaas, kus aastas käib praktikal keskmiselt 100-120 õppurit, kellest üle poole tulevad kutsekoolist.

“Praktika pikkused on erinevad, alates paarist kuust kuni poole aastani. Pühendame praktikandi meelsasti oma töösse ja ülesanded varieeruvad vastavalt tema oskustele. Usaldame neile ka vastutusrikkaid ülesandeid, nii saab noor end proovile panna ja meil on omakorda rõõm professionaalsest töösooritusest,” jutustab personalijuht.

Praktikantidele juhendaja ja tasu

“Praktikantide tööd tasustame vastavalt oskustele ja panusele ning võimalusel pakume tegusatele praktikantidele ka tööle asumise võimalust,” julgustab Matt kutsekooli noori praktikale tulema, lisades, et õppepraktika õnnestumiseks on igaühele ette nähtud ka ettevõttepoolne juhendaja.

Edukas tulevane töötaja peab olema valmis meeskonnatööks ja järgima ettevõtte põhiväärtusi, milleks on ausus, professionaalsus ja visadus. Initsiatiivikast noorest võib Matti sõnul saada peategelane tõelises eduloos – firmasisene karjäärijuhtimissüsteem võimaldab tublimatel jõuda koolitaja või meeskonnaliidri tasemele juba aastase staaži pealt. “Aasta jooksul tõstavad oma kompetentsi suisa 60 protsenti töötajatest,” kiidab Matt töökollektiivi, kus tööjõuvoolavus on pea olematu.  

Aastaga monteerijast koolitajaks

Üheks Ericssoni töötajaks, kes on ettevõttes juba ühe aastaga karjääri teinud, on 26aastane koolitaja Albert Apsit. Tulnud 2010. aastal pärast ajateenistust Ericsson Eestisse tööle, alustas ta tööd monteerijana. Juba aasta pärast sai Albertist testoperaator ning sealt edasi pürgis noormees koolitajaks, kellena ta on ametis olnud juba kaks aastat.

Tallinna Transpordikoolis 2007. aastal elektriku eriala lõpetanud noormehe ülesandeks on anda tehase uutele töötajatele baaskoolitust. „Tutvustan uutele töötajatele tootmist, õpetan neile tootmisel vajalikke oskusi õppeliinil. Kui uusi töötajaid parasjagu ei ole, siis juhendan monteerijaid ja testoperaatoreid,“ kirjeldab Apsit oma igapäevatööd. Õpetamise kõrval kontrollib ta ka toodangu kvaliteeti.

Karjääriredel ootab, roni ainult üles

Töötajate arenguedu võtmeks on Matti hinnangul ettevõtte erialast arengut toetav ja positiivne atmosfäär, mitmekesine töökollektiiv, toetav juhtimiskultuur ja täiendõppesüsteem. “Vakantsed ametikohad täidame eelistatult oma ettevõtte järelkasvuga ja konkursist võivad osa võtta kõik töötajad,” tutvustab Matt karjääriredelil tõusmise võimalusi.

Saades kõrgema taseme oskustööliseks, on võimalik pürgida edasi tootmisala juhi, inseneri või tarneahela spetsialisti ametikohale.
Kõige rohkem näeb Ericsson Eesti vaeva tipp-professionaalide leidmisega, sest isegi erialase ettevalmistusega töötajatel kulub aega kohanemisele, töö eripärade ja protsesside õppimisele. “Aga hea kutsealane ettevalmistus võimaldab kiiresti sellesse staatusesse liikuda, tuues kaasa ka tunduvalt kõrgema töötasu,” lubab Matt.

Rohkelt hüvesid töötajatele

Et tublid spetsialistid ja tipp-professionaalid ennast Ericssonis koduselt tunneksid, motiveerib tööandja neid mitmete boonustega. Terviseklubi, kus saab toitumisspetsialistide juhendamisel kaalu langetada, tööandja kompenseeritav tervislik toit oma sööklas, üritused lastele, doonoripäevad, vaktsineerimised, keeleõpe, perearstide ning psühholoogide loengud. See on vaid osa hüvedest, mida Ericsson Eesti Tallinna tehas oma töölisperele pakub. Lisaks võimalus minna tööle teise riiki või saada tööandjalt tasemeõppe omandamiseks toetust.

„Hindan Ericssoni kui kõrgel tasemel tööandjat. Ericsson teeb koostööd mitmete firmadega nagu spordiklubid ja autokoolid, mis pakuvad meile soodustust. Ettevõte pakub sööklas ka tasuta süüa ning kord aastas korraldab töötajatele suurürituse, kus võetakse kogu aasta kokku,“ nimetab Apsit boonuseid, mida tema tööandjalt on saanud. Lisaks on kord kvartalis võimalik saada kingituseks kinopileteid ning töötajate lastele teeb firma jõulukingitusi, lisab ta.

Kõige olulisemaks hüveks, mida ettevõte pakub, peab Apsit aga võimalust ettevõtte toetusel töötamise ajal tasemeõpet omandada. Temagi mõtleb tänu sellele minna edasi õppima programmeerimist ja loodab, et tulevikus saab tema ametikoht olema seotud tootmisprotsessiga.

Tööle saada pole raske

Suuresti tänu seesugustele töötajate heaolu väärtustavatele tegevustele ning premeerimissüsteemile on Sotsiaalministeerium, Äripäev ning Pere ja Kodu Ericsson Eestit parima tööandja konkursil mitu järjestikust aastat tunnustanud. 2013. aastal võideti töötaja- ja peresõbralikuma tootmisettevõtte tiitel ning mullu jagati põhikategoorias Nortal AS-iga esikohta. Vaatamata auhindadele kinnitab Apsit omast kogemusest, et Ericssoni tööle asumine ei ole keeruline – teda aitasid tööülesannete omandamisel ning uute võtete õppimisel suuresti kutsekoolist saadud teadmised-oskused.

“Tulge meile praktikale või tööle ja pange tugev alus enda karjäärile ning elule,” julgustab personalijuht Ülle Matt kõiki tehnilise erialase väljaõppega noori, kel on kirg oma töö vastu ja soov ametialaselt areneda, Ericssoni Tallinna tehasesse pürgima.  

Infot kutseõppe võimaluste kohta leiad juba 6.-7. märtsil Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses toimuvalt Noorelt Meistrilt. Mõõtu võtavad pea 350 kutseõppurit 25 erialal, avatud on töötoad ametite proovimiseks, õppimisvõimalusi tutvustavad 31 kutsekooli üle Eesti. Sissepääs on kõigile huvilistele tasuta! 
Uuri lähemalt www.noormeister.ee ja liitu üritusega Facebookis.