1. Valge ülikond

Stilisti sõnul peaks valge ülikond jääma pigem libedate tüüpide pärusmaaks ja šikil koolilõpetajal tasuks sellest kaarega mööduda. „Probleem on selles, et kui pole tegu just kõige kallima valge ülikonna eksemplariga, laseb valge kangas sellel faktil kaugele välja paista,“ hoiatas Kuusik.

2. Liiga suur ülikond

Kuusik ei nõustu väitega, et mugavamaks äraolemiseks peaks hankima numbrikese suurema ülikonna. „Ok, mugavus on kõige olulisem. Osta siis näiteks mugavad kingad. Aga ülikond - see peab olema täpselt – rõhutame veelkord – täpselt Sinu suuruses,“ ütles ta.

3. Vale varrukate või pükste pikkus

Teatavasti paistab õige pikkusega varruka alt paistab paar sentimeetrit triiksärgi mansetti. „Klassikaline püks langeb õrna volti tekitades kingale ning viimase trendi järgi eksemplar ehk kitsad püksid lasevad sokil pisut välja paista. Üldjuhul saab iga ülikonna varrukat õmblusateljeedes kas pikemaks lasta või lühemaks teha – tasub selle kohta müüjalt lisainfot küsida,“ soovitas stilist.

4. Tegelemine ainult ülikonna ja särgiga

Õiges mõõdus ilus ülikond käes. Aga vöö, kingad, lips, rinnanõel, rinnarätt? „Rinnaräti kandmise trend on praegu suurem kui kunagi varem ja annab hea võimaluse komplekti värvi lisada. Guugelda voltimis- või vaba käega taskusse surumise tehnikaid internetist,“ andis Karolin Kuusik noormeestele lihtsa soovituse.

5. Kõik nööbid kinni

Ilusa ja hästiistuva ülikonna rikub sageli ära vale kandmine, mistõttu tuleb end kurssi viia ka ülikonna kandmise etiketiga. „Tee alumine nööp pintsakul lahti. Alati. Ja kui istud, kehtib see kõigi nööpide kohta. Ning püsti tõustes pane ülemine nööp kiirelt ja märkamatult!“ tegi Kuusik reeglitest lühikokkuvõtte.