Pauli ennustused muutusid mäng-mängult järjest tähtsamateks; fotoaparaadid sähvisid kogu Pauli tseremoonia vältel, jäädvustades kõik Pauli toimetamised. Üle kogu maailma näidati uudistes videoklippe sellest, kuidas Paul ronis ühte kahest läbipaistvasse konteinerisse, haaras kombitsatega sealt toidupalakese ja muutis meekonna, kelle lipp oli soosingu osaliseks saanud karbi peal, automaatselt mängu favoriidiks.

Selline asjade käik sobis väga Oberhauseni okeanaariumis töötajatele, sest kuulsus ja reklaam, mida Paul neile kahtlemata tõi, oli meeletu. Paul tekitas suurt huvi ka venelaste seas, kes olid nõus oraakli eest välja käima koguni 100 000 eurot. “Kaheksajalg tegi MMil suurepärast tööd. Nüüd oleks huvitav jälgida, kuidas ta Venemaa Meistriliiga toime tuleks,” sõnas Venemaa kihlveokontorite liidu president Oleg Žuravski. Oberhausen okeanaarium aga keeldus Pauli müümast.

Teatavasti oli ka vanas Kreekas ennustamine väga tähtis. Tähtsaim pühamu asus Delfis, kuhu inimesed tulid kokku vajadusel ka väga kaugelt, ainsa eesmärgiga saada Apollonilt vastuseid küsimustele oraakli suu läbi, mis neid vaevasid.

Kuidas kaheksajalg niimoodi ennustada oskas?

Teooriad, kuidas kaheksajala ennustamise protsess välja nägi, on mitu.

  • Üks variant on see, et tegu on puhta juhusega. Tõsi, selle tõenäosus on küll vaid 1/256le, kuid äkki vedas Paulil hullupööra või suutiski ta tulevikku ennustada?!

  • On spekuleeritud ka selle üle, et Pauli aidati ennustamisel. Näiteks arvas austraalasest peajalgsete uurija Mark Norman, et Paulile võidi panna ühte konteinerisse lihtsalt paremat toitu ja kaheksajalg ronis sinna topsi, kus ta oma meelistoitu nägi. Töötajad aga olid paremad palad sokutanud eeldatava favoriidi konteinerisse.

  • Teooria, et Paul eelistab ühte konteinerit teisele lippu värvide põhjal ei pea paika, sest kaheksalajad on peaaegu täielikult värvipime. Siiski arvatakse, et Paul valis ainult neid lippe, mille trikoloor on horisontaalne. Ning mängud kus, mõlema meeskonna trikolorid olid horisintaalsed, olid lihtsalt mündiviske sarnased juhtumid.

Peale selle mõistatuse kuidas Paul oma ennustused täide saatis, on lahvatanud kaheksajala ümber juba uus skandaal. Hiinlanna Jiang Xiao ütleb, et on 60-70 % kindel, et Paul suri hoopis kaks päeva enne MMi finaali. Arvestades seda, et too sama hiinlanna valmistab praegu filmi „Kes tappis kaheksajalg Pauli?“ on tema vandenõuteooriad pigem tasuta promo katsed oma filmile ja eriti tõsiselt neid võtta ei tohiks.

Nüüd on aga Oberhausenisse jõudnud uus oraakel — Paul II . Seda, kas Pauli maania jätkub ei oska veel keegi öelda, sest praegu pole isegi okeanaarium kindel, kas uus Paul üldse ennustama hakkab.