Mina näiteks tunnen et ükskõik kui sõbralik ma ka ei oleks inimeste (just enda soost) vastu, tõmbuvad nad siiski minust eemale ja sellist pikema ajalist sõbrannat, kellega suhtlema jääda, mul polegi. Kuidas saaksin ennast muuta? Enda arust olen väga sõbralik, abivalmis, humoorikas. RF.,19.

Dr Noormann: Inimene on oma olemuselt väike elektrijõujaam — närviimpulsid on elektrilised, ajus on elektriväljadele omased kiirgused ja lained. Kuid sellist kaugele ulatuvat energiavälja, mida saab samastada elektrivälja polariseeritusega positiivseks või negatiivseks pole veenva teadusliku tõestusega ikkagi olemas. Samuti pole tõestust, et inimesi saab jagada energiadoonoreiks ja energiavampiirideks.

Küll ümbritseb meid keemiline väli. Meie emotsioone juhivad hormoonid ja paljudel hormoonidel on kehast välja ulatuv ja organismi seisundist teist organismi informeeriv keemiline signaalsüsteem — feromoonid. See on ka mõjutussüsteem ja nii võib meie sisemine emotsionaalne seisund teisi mõjutada või “nakatada” isegi siis, kui seda oma käitumisega varjame. See tähendab, et heatahtlikkuse ja sõbralikkuse teesklemine ei pruugi teistele ligitõmbav olla. See on igivana vastuolu näimise ja olemise vahel. Enesekujundamine ei tähenda üksnes viisakust, vaid ka enesehinnangu
kujundamist.

Jaga
Kommentaarid