Tulevikutalente otsitakse neljas Eesti arengu seisukohalt olulises kategoorias: teadus, sport, kultuur, ettevõtlikkus. Igas kategoorias tunnustatakse Tulevikutalendi tiitli ja stipendiumiga kuni 1500 eurot kolm üldharidus- või kutsekooli õpilast. Taotlusi asuvad hindama iga kategooria tipptegijad: füüsik ja Rakett 69 saatejuht Aigar Vaigu, olümpiavõitjast korvpallitreener Tiit Sokk, ETV+ peatoimetaja ja noorte ettevõtlikkuse edendaja Darja Saar ning laulja ja muusikanäitleja Gerli Padar.

Kultuuritalendi kategooria žüriiliige laulja Gerli Padar sõnul oodatakse kandideerima talendikaid noori, kes teel oma ambitsioonika unistuse poole on juba silmapaistvaid tulemusi saavutanud. “Kui oled endas ande leidnud, siis tuleb seda edasi arendada. Läbilöömiseks tuleb aga olla ka avatud ja aktiivne. Enda näitamiseks ongi just konkurssidel osalemine suurepärane võimalus,” julgustab Padar noori taotlusi esitama.

Tulevikutalendi tiitli ja stipendiumi taotlemiseks on noortel vaja esitada hiljemalt 15. mail motivatsioonikiri või -video koos seda täiendavate lisadega. “Kümme lihtsat sammu, mida võiks ette võtta soovitud tiitli ja stipendiumi nimel, leiab konkursi kodulehelt või Facebookist.

Žürii valikul selgunud 12 tänavust Tulevikutalenti autasustatakse stipendiumi ja tiitliga juuni alguses toimuval auhinnagalal.