Elektri õppesuuna meistrid on lahkesti nõus särtsakalt rääkima juhtmete ja seadmete vooluvõrku ühendamisest ning muidugi õpetama voolusärtsust hoiduma. Puidu õppesuund on tislerite ja pehme mööbli valmistajate paradiis — teadmiste saamiseks saab nii mõnedki töövahendid kätte võtta ning oskuste lihvimiseks on varuks palju enamat kui lihvimispaber. Viimistluse õppesuuna meistrid on just need inimesed, kes oskavad luua nii siseruumides kui välisseintel maitsekaid lahendusi ning messile tulevad samuti meeleldi jagama oma professionaalseid teadmisi ja nõu. Restaureerimise õppesuuna meistrite kätes on imelisi töövahendeid ja teadmisi, mis toovad ajaloo kiht kihi haaval esile ning puhuvad uue elu sisse väärtuslikesse ja elunäinud esemetesse.

Seejuures ligi kolmandik Tallinna Ehituskooli õpilastest on keskhariduse baasil täiskasvanud. Täiendusõpe on suund, mis mõeldud varasema töökogemusega inimestele, kes uut eriala omanda soovivad — olgu see pottsepp, plaatija, maaler, tisler, elektrik või puidupingioperaator — või oma teadmistele-oskustele uue ja särava lihvi anda tahavad.

2016. aastast käivitub Tallinna Ehituskoolis töökohapõhine õpe. Uus õppevorm võimaldab omandada eriala samal ajal tööl käies. Töökohapõhise õppevormi nimetus räägib enda eest ning kooli seinte vahel toimuva õppetöö maht on optimaalselt kontsentreeritud ja seejuures pigem väike. Teretulnud on kõik, kes panustavad praktilisele väljaõppele ettevõtetes — esimestena alustavad soovijad õppida betoneerijaks, lamekatusekatjaks ja soojuspumpade paigaldajaks.

Messi inspiratsioonikonverentsist „Otsusta õigesti!“ võtab TEK samuti osa. Kes täpsemalt oma edulooga messikülastajate ja Urmas Vaino ette tuleb, loe juba järgmisest TEK-i artiklist!

  • Noorte inspiratsioonisündmus Teeviit 2015 — vaata lähemalt SIIT!
Jaga
Kommentaarid