“Kahjuks on Meeskond Security ja klubi Laev vaheline koostöö lõppenud. Kevadel alanud ladus koostöö kiskus kiiva augusti keskel kui Laev ei olnud täitnud oma rahalisi kohustusi meie ees,” lausus Meeskond Security OÜ juhatuse liige Eigo Sõster Delfile.

Mehe sõnul tekkis klubi poolt infosulg ja üleöö süüdistused teenuse kvaliteedi osas ning kogu lugu kulmineerus 31. augustil toimunud Vallaliste Peoga. Eelnevalt ei leidnud korraldaja aega nädala jooksul kohtumiseks ja peo ettevalmistamiseks.

“Osutasime teenust 20 töötajaga, et teenindada max 2000 külastajat. Südaööl sulgesime sissepääsu, kui klubi ala oli ülerahvastatud,” seletab Sõster. “Tellija otsus oli planeritust rohkem publikut sisse lasta (3000). Välja jäi pahaseid kliente ca 400. Ohtlikke olukordi oli mitmeid, kuid suutsime põhiturvalisuse tagada. Ladus klienditeenindus puudus, kuna infra ei olnud piisav. Järgnes tellija kriitika ja süüdistused.”

Tänaseks on Meeskond Security ja klubi Laev vaheline koostöö lõppenud. Lepingu lõpetamise asjaolud on Eigo Sõsteri sõnul järgnevad: “Esiteks ei vasta objekt lepingus kokku lepitud tingimustele. Ülemäärane publiku arv ja ebapiisav taristu on ohtlik ürituse korraldamiseks. Teiseks pole korraldaja/tellija poolne info usaldusväärne ja piisav, et planeerida mõistlik turvalahendus.”

Ei klubi Laev ega Vallaliste Pidu soostunud Delfi küsimustele vastama, ent mõlemad osapooled kommenteerisid intsidenti sotsiaalmeedia vahendusel. “Mõistame teie rõõme ja muresid ning võtame kõik kommentaarid kindlasti arvesse tulevikus, kui veel nii suuri üritusi (või nublu) meie juures randub,” sõnas klubi esindaja sotsiaalmeedia vahendusel. “Kõik, kes meid sel suvel külastanud on, teavad kui pisikesed me tegelikult oleme ja kui palju suuremaks me end ehitasime selleks üheks õhtuks. Väga täname ka kõiki neid, kes saatsid meile häid ja ägedaid kirju ja ütlesid, et ala oli tundmatuseni muutunud.”

“Klubi Laev oli aga kõigest maandumiskoht ja reedese peo korraldaja oli Vallaliste Pidu, mistõttu palume oma mured ja tulevikusoovid neile edastada,” veeretab klubi justkui kogu süü Vallaliste Peo meeskonna kaela. “Veel kord siiras vabandus neile, kes pidid tavapärasemast kauem järjekordades seisma ja ka neile, kes sel õhtul sisse ei mahtunud — nublu, miks sa oled nii populaarne?!”

Laev kommenteeris juhtunut põgusalt sotsiaalmeedias juba mõned päevad pärast ürituse toimumist, kuid Vallaliste Peo meeskond paotas suud alles nüüd: “Vallaliste Pidu on alati olnud ühtekuuluvuse ja ligimese armastamise ning austamise poolt, mistõttu oleme pikalt seedinud, kas ja kuidas viimast üritust varjutanud sõnavõtte kommenteerida. Oleksimegi vast piirdunud sõprade-klientide ees pikkade ootejärjekordade ning muude jooksvate probleemide eest vabandamisega, kui meie sõber ja koostööpartner, võõrustaja mere ääres, poleks asunud enda käsi läbi sotsiaalmeedia puhtaks pesema. Inetu lugu.”

“Head sõbrad, aitäh teile hullumeelse peo eest Augustikuu viimasel reedel! Vaatamata tekkinud logistilistele puudustele oli pidu sellegipoolest ka meie jaoks võrratu. Vabandame nii enda kui ka Laeva eest peol tekkinud errorite eest. Olime teadlikud nublu fenomenist, mida näitas ka Facebookis üritusel osalejate arv,” nendivad peokorraldajad. “Andsime tormihoiatuse, ehk prognoositava külastajate arvu (3000) ka klubile Laev edasi, et koostööpartner teaks arvestada baarid, piletimüügipunktid, vetsud ja muu elementaarne külastajate arvuga vastavusse viia, kuid seda tulutult. Peo korraldaja, mida rõhutas ka klubi Laev, oli Vallaliste Pidu, kuid üritus toimus klubis Laev. Klubi Laev ehk võõrustaja peaks vastutama maja/ala valmiduse eest ning ürituse korraldaja peo tegemise, külaliste võõrustaja juurde saamise ning programmi läbiviimise eest.”

Vallaliste Peo eestvedajad ei soovi enda sõnul peo vajakajäämisi enda kaelast ära veeretada: “Peo õnnestumine või ebaõnnestumine on promootori ja maja koostöö tulem. Loodame, et tulevikus mõistab seda ka klubi Laev. Veel kord, vabandame piduliste ees, kes saali ei mahtunud, ootamisest peaaegu et püksi pidid tegema, või kurku õhuniiskusega niisutama, sest järjekorrad muud ei võimaldanud. Lähme joonestuslaua taha tagasi, teeme vigade parandused ning järgmine kord oleme juba kõigeks ning kõigiks valmis."

Pärast Kroonika artikli ilmumist edastas klubi Laev omapoolt veel põhjalikuma selgituse.

"Oleme Meeskond Securityga koostööd teinud kogu suve ning kogu perioodi jooksul pole meil ühtegi infosulgu olnud ürituste osas (ega ühtegi kommentaari tulnud Meeskond Security poolt seoses ala või taristuga, mida nad oma kommentaarides väidavad)," selgitab klubi Laev omalt poolt. "Kõik Meeskond Security turvamehed on meie juures väga rahul olnud ning kiitnud klubimeeskonda. Samuti on kõik arved makstud ning Vallaliste Peo jaoks tegime Meeskond Securityle lausa ettemaksu 100% ulatuses, et kõik sujuks."

"Meeskond Security esindaja ja turvapealikuga kohtusime päev enne Vallaliste Pidu, klubis Laev, kui kogu ala oli üles ehitatud. Meeskond Securityle sai kohapeal tehtud põhjalik briif üritusest, käisime kogu ala läbi ja Meeskond kiitis klubi Laeva poolset eeltööd, et olime ala põhjalikult läbi mõelnud, tekitanud piisavalt sissepääse ja lüüse ning samuti selgitasime, kui suur on Facebooki osalejate arv. Koos sai ka kokku lepitud, et alalt ei lase me öö jooksul läbi käia üle 3000 inimese, nii ka oli. Otsus sissepääs sulgeda tuli klubi Laevalt, mitte Meeskond Securitylt," lisab klubi esindaja.

Klubi olevat enda sõnul enne üritust küsinud konkreetset nõu Meeskond Securitylt, et kui suur peaks olema turvameeskond ning Meeskond ei soovitanud kordagi turvameeskonda suurendada kuigi oli teadlik nii numbrites kui ka alas: "Klubi Laeva jaoks on kogu suve vältel olnud prioriteediks turvalisuse tagamine, oleme alati tellinud piisavalt turvamehi, piiranud ära ala ning meie juures pole aset leidnud ühtegi suurt insidenti."

"Klubi Laev on juba vabandanud oma klientide ees, et selle ürituse raames tekkisid tavapärasemast suuremad järjekorrad ning et kõik soovijad ei pääsenud alale. Samuti olime kooskõlastanud oma Facebooki postituse sisu Vallaliste Peo esindajaga (enne postitamist) ning koos Vallaliste Peo esindajaga sai peojärgselt analüüsitud kõiki tahke, mistõttu hetkeline järelkaja on klubi Laeva jaoks arusaamatu ning oleme juba ka küsinud põhjendust Vallaliste Peolt," ütleb klubi esindaja lõpetuseks. "Pidu läks kokkuvõttes hästi, sest oleme ka palju head tagasisidet saanud ning kogu suve jooksul pole klubis Laev ühtegi sellesarnast arusaamatust olnud."