Kokkamise lihtne kunst
Samal ajal keedan riisi pehmeks - seda võib küll ka wok-pannil teha, aga keetes saab kiiremini ja kergemalt. Praetud kanale lisan hakitud brokoli, tomati-paprika, riisi, kastme ja mõningal määral vett ning hautan kogu kupatust mõnd aega. Et mul köögis tšillipuu vilju kasvatab, hakin mõne kauna ka söögi sisse. Kui vürtse pelgav naine ei näe. Ja musta pipart och natuke soola mõistagi ka. Kui brokoli pehme on, ongi kogu kupatus valmis. Söön kausist pulkadega. Mõnus.
Teine versioon praest. Kooritud kartulid ja sibul lõigata sektoriteks - ütleme, et keskmise suurusega kartul umbes neljaks. Sibul ka - hakitud kujul ei jää sellest õilsast köögiviljast peale temperatuuriga manipuleerimist muud järele kui pisut peent puru. Ahju panen aegsasti sooja. Kogu kupatus läheb praeplaadile, kui mul on külmkapis käntsakas mõnusat tailiha, lõikan selle viiludeks ja paigutan kartuli-sibula keskele. Vürtsidest istuvad selle toidu juurde heasti must pipar, paprika ja kartulimaitseaine. Võimalusel ka värske till.
Panen ahju ja kallan juurde umbes klaasi jagu veega segatud veini. Sobib odav kodumaine mustsõstravein. Aeg-ajalt pilku peale heites ja vedelikku lisades ootan, kuni kartulid on peaaegu pehmed. Siis loobin juurde viilutatud šampinjonid (mida rohkem, seda uhkem) ja küpsetan kartulid-liha lõpuni pehmeks. Maitseb hea, eriti kui serveerida mõnega järgmistest ollustest: hapukoor, majonees, ketšup.
Suppi olen teinud niimoodi, et vesi sai keema aetud, sinna sisse visatud kiirnuudlid koos vürtsidega, neli väga kaua külmkapis vedelenud oliivi, paar kuubikut piprapekki, tükkideks rebitud sai ja pool purki kassikonservi. Oli täiesti söödav. Ressursside - aeg, raha - puudumisel võib rakendada sedasama retsepti, asendades kassile mõeldud purgitoidu sea- või loomalihakonserviga.