Kõik kokteilid ei pea olema alkoholiga. Ilma alkoholita võib väga hästi teha eksootilisi ja kirevaid kokteile, mis on nii söögiisu äratavad kui on ka maitsvad. Kokku sobib segada mitmesuguseid puuvilju, piima, mett, jogurtit vms. Kui sul on kodus mikser, siis on eriti puuviljakokteilide tegemine lihtne, sest nii kasutatakse värskeid puuvilju kõige täiuslikumalt ära.

Kõige levinumad kokteilid on muidugi igasugused jäätisekokteilid, mida on ka ilmselt kõige lihtsam valmistada. Võta näiteks liiter jäätist, liiter mahla (tavaliselt kasutatakse õunamahla, aga võid ka muud kasutada, maitse asi) ja sega mikseriga. Mahla võib ka vähem panna, oleneb, kas sa armastad rohkem paksemat ja ”jäätisemat”, või vedelamat kokteili. Loomulikult lisades igasuguseid muid komponente, nagu puuviljatükke, šokolaadi, pähkleid, rosinaid jne, saad kujundada täiesti isikupärase joogi.

Mõnusaid kokteile saab aga valmistada ka lihtsalt mahladest. Sega näiteks kokku apelsini-, sidruni- ja ananassimahla (igaühte 5cl), siis lisa mõned tilgad grenadiini (või midagi muud punast) ja soodavett. Loksuta mahlad ja grenadiin shakeris koos jääga, kalla klaasi ja kõige peale vala soodavesi. Kaunistuseks võid klaasi äärele panna sidruni- ja apelsiniviilu ning kokteil Cinderella ongi valmis.

Midagi soolasemat saad valmistada näiteks tomatimahlast. Pane klaasi jääd, vala peale natuke tomatimahla. Maitsesta see soola, pipra ja ühe tilga tabascoga (võid lisada ka tilga Worcesteri kastet) ja sega. Vala klaas tomatimahla täis ning kaunista sellerivarre ja sidruniviiluga.

Kokteilide erinevaid valmistamisvõimalusi on tohutult palju. Kasuta fantaasiat ja küsi sõpradelt-tuttavatelt nõu. Kui kõik kuuldud ja proovitud retseptid üles kirjutad, saad päris kopsaka isikliku kokteiliraamatu!