Californias elav 17-aastane Seitz üritas oma lõpukõnes rääkida, kuidas ta langes koolis seksuaalvägivalla ohvriks. Seevastu proovis kool teemat igal võimalikul moel kinni mätsida.

Kui tüdruk sai aru, et mikrofon pandi hääletu peale, kõndis ta lava otsa ja üritas võimalikult kõvasti rääkida, et kõne ära lõpetada. Tüdruku klassikaaslased tõusid püsti, plaksutasid ja karjusid kooli juhtkonnale “Laske tal rääkida!”.

Seitzi sõnul ei teinud kool mitte midagi, kuigi tüdruk esitas koolile ametliku kaebuse. Seitz lisab, et kool palus teda spetsiaalselt, et neiu ei hakkaks lõpukõnes seksuaalvägivallast rääkima. Öeldi, et sellest poleks niikuinii mitte mingit kasu. Lisaks keelas kool arutleda selle üle, milline oli nende roll olukorra lahendamises.

Seitzi sõnul ei juhtunud tema ründajaga mitte midagi. Tüdrukut rünnanud isik osales isegi lõpetamisel.

Kool ütles, et kui seksuaalvägivallaga seotud kaebused jõuavad juhtkonnani, siis on see hoopis politsei rida ja nemad otsustavad, kuidas toimida. Kooli juhtkonna sõnul üritavad nad taoliste juhtumite korral õpilasi nõustada ja kaitsta. Nad lisavad, et teevad omalt poolt kõik, et õpilasi kaitsta.

Sügisel asub Lulabel Seitz õppima Stanfordi ülikooli.

Allikas: huffingtonpost.com