Tõrva gümnaasium

õppejuhataja Irja Käärik

Nutitelefone pole ametlikult keelatud, sest mõnes õppeaines kasutatakse neid töövahendina. Õpetajal on lubatud telefon ära võtta, kui see segab tunnitööd. Sel juhul õpetaja konfiskeerib telefoni, viib selle õppejuhatajale ja päeva lõpus saab õpilane oma telefoni kätte. On olnud juhtum, kus ühel korral on õppejuhataja ise enne tunni algust mobiiltelefonid kokku kogunud ja tunni lõpus tagasi andnud.

Mõniste kool

direktor Maarika Niidumaa

Nutiseadmete kasutamise kord on lihtne: koolipäeva ajal ei tohi nutiseadmeid kasutada, kui just õpetaja pole selleks luba andnud. Nutiseadmete kasutamine toob kaasa laste suhtlusprobleeme ja seadmeid ei kasutata ka vahetundides. Kui õpilane korraldusele ei allu, on õpetajal õigus seade konfiskeerida ja koolipäeva lõpus õpilasele tagasi anda. Kui rikkumisi on tihedalt, saab nutitelefoni kätte lapsevanem.

Tallinna 21. kool

direktor Meelis Kond

Kui nutiseadet ei kasutata sihipäraselt, on õpetajal õigus see vähemalt õppepäeva lõpuni õpilaselt konfiskeerida. Neid juhtumeid pole 21. koolis väga palju ja kui õpilasele tehakse nutiseadme kohta märkus, siis tavaliselt ka allutakse. Üldiselt on õpilastele teada, et oma telefoni ei võeta tunnis kotist välja. Ka kooli kodukorras täpsustatakse, et nutitelefonid on lubatud, kui neid kasutatakse tunnis õppeotstarbel ja vahetundides.

Tallinna prantsuse lütseum

õppejuhataja Anne Küüsmaa

Kui nutiseade segab tundi, siis on õpetajal õigus see õpilaselt ära võtta ja viia direktori või õppejuhataja kätte. Tagasi saab selle päeva lõpus või ka varem. Prantsuse lütseumis on seni veel saadud hakkama telefone konfiskeerimata.

Vinni-Pajusti gümnaasium

direktor Henry Kallaste

Nutitelefone puudutav kord on teiste Eesti koolidega sarnane. Kui see segab õpetajal tunni pidamist ja õppetööd, on õpetajal õigus telefon konfiskeerida ja kantseleisse viia. Seni sai telefoni kantseleist lunastada lapsevanem, kuid nüüd muudetakse kodukorda, nii et õpilane saab selle pärast ise kätte.

Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium

direktor Merike Kaste

Sisekorrareeglites on kirjas, et nutiseadmeid võib tunnis kasutada õpetaja loal ja õppe-eesmärgil. Juhul kui nutiseadet ei kasutata eesmärgipäraselt, võib õpetaja telefoni enda kätte võtta ja tunni lõpus õpilasele tagastada. Mõni õpetaja annab enne tunni algust õpilastele võimaluse oma seade vabatahtlikult ära panna.