Sarah Silverman (39) soovitab paavstil välja kolida oma residentsist, "mis on terve linn", müüa maha kinnisvara ja kasutada saadav tulu näljahädaliste toitmiseks, vahendab yahoo.news

"Isiklikul tasandil oleksid sa ajaloo suurim sangar," leiab Silverman paavsti poole pöördudes.

Juudisoost Sarah Silverman on tuntud oma jõuliste väljenditega, ükski tabu ei jää tema poolt puutamata. Samas ei häbene naine ka omaenda veendumusi või kehavorme eksponeerimast või kritiseerimast..

Vatikanist aga ei paista vaimustust ega entusiasmi tuntud koomiku kavalale mõttelennule. Paavsti esindaja keeldus kommenteerimast Silvermani ettepanekut.

Seevastu Katoliiklik Liiga, religioosne kodanikuõigusteorganisatsioon USAs, mõistis hukka nii Silvermani kui kaabeltelevisioonifirma HBO, kes säärast "rõvedust" edastab.

Kuid katoliikliku ajakirja Jesuit toimetaja preester Jim Martin leiab, et Silvermani pöördumises on sisu. Martin osutab, et Jeesuski soovitas oma jüngritel ära müüa kõik, ja anda vaestele.

"Paraku ei saa paavst kahjuks Vatikani müüa, sest see ei kuulu talle," selgitab Martin. "Nii nagu ei saa kohalik preester panna müüki katedraali, sest jumalakojad kuuluvad jumala rahvale."

Martin lisab, et kuigi tervet Vatikani müüa ei saa, siis ehk midagi võiks selle varadest siiski heategevuseks kulutada.

ÜRO on teatanud, et maailma toiduainete tootmine peaks suurenema lähema poole sajandi jooksul 70%, et toita aastaks 2050 ennustatavat 9 miljardilist inimpopulatsiooni.

Vaesed riigid peaksid saama 44 miljardit dollarit põllumajandusabiks, kui hetkel saavad nad ligi 8 miljardit.

Siin ilmselt Vatikani müümine suurt midagi ei aitaks...