Eestikeelsete raamatute ettetellimine algab kirjastuse Pilgrim kodulehel www.pilgrimbooks.ee esmaspäeval, 8. oktoobril. Alates 22. novembrist on menuromaan saadaval kõikides Eesti Ekspressi müügipunktides üle kogu Eesti.

Kampaania koos Eesti Ekspressiga kestab 22.11- 5.12, mil on seda raamatut võimalik osta eksklusiivselt vaid koos ajalehega Eesti Ekspress. Ja sedagi vaid piiratud müügivõrgus – Selveri ja Prisma keti kauplustes. Nendes kauplustes on Ekspressi lehekorvide küljes väiksem raamatumoodul, kuhu siis toote välja surume.

Komplekt - raamat ja ajaleht - maksab 17.90€. Aaga loomulikult saab ajalehe ka ilma raamatuta osta.

“See romantiline ja haarav romaan mõjub vabastavalt, tekitab tõelist sõltuvust ja jääb alatiseks meelde,” kirjeldab autor E.L. James oma teost, mis on fenomenaalse kiiruse ja ulatusega tõusnud ülemaailmseks bestselleriks. Möödunud aastal ilmunud raamatut on müüdud juba 40 miljonit eksemplari 37 erinevas riigis ning teos on tõusnud kõige kiiremini bestselleriks müünud raamatute edetabeli tippu, edestades isegi Harry Pottery seeriat.

“Seks ja Linn tegi lõbusa muigega anaalseksist rääkimise korraga vastuvõetavaks suuremas seltskonnas kui kahekesi omavahel nohisedes. “Viiskümmend halli varjundit” lisab lisab võimalikke teemasid oluliselt rohkem, kui pealkirjast võiks arvata. Ja naise kirjutatud. Lugesin suure huviga. Mida ja kuidas naised mõtlevad on ju tavaliselt sõjasaladus. See raamat on teated otse vaenlase tagalast. Ja piinavalt on alati huvitav,” kommenteerib ülemaailmset überhitti kirjanik Kaur Kender.

Ettevõtja ja meediapersoon Karoli Hindriks soovitab erootiliselt pingestatud teost: “Siinkohal annaks vastuolulisi soovitusi – ühest küljest suurepärane raamat pimedateks Põhjamaa sügis-talvisteks õhtuteks. Teisalt aga ärge lootke, et peale lugemist uni tuleb! Kindlasti aitab kirjanik E.L. James aitab selle raamatuga murda seksitabusid. Ja ega veidi vabameelsem mõtlemine meie põhjamaiselt kargetele inimestele mööda külge maha ei jookse.”

“Kõnealune romaan on antropoloogilisest vaatenurgast hea näide sellest, mis suurt hulka inimesi tegelikult huvitab. Ka selle teose fenomen on täiesti loomulik nähtus, sest seks ja seksuaalsus on oluline osa inimese elust. Romaani autor on võtnud endale raske ülesande seda tundlikku teemat ilukirjanduslikus vormis avatult, mänguliselt ja haaravalt kirjeldada ning on sellega väga hästi hakkama saanud. See on kirglik kahe inimese armastuslugu, mis avardab hoiakuid ja tekitab palju emotsioone,” kirjeldab menuromaani lugedes tekkinud mõtteid Eesti Ajalehtede juht Kadi Lambot.

Raamatu kirjastaja Tiina Ristimetsa sõnul on teos ja sellega kaasnevad arutelud maailma meedias väidetavalt juba muutnud Briti ja Ameerika naiste seksuaalkäitumist mängulisemaks, teadlikumaks ja avatumaks ning aimab, mis võib olla menuromaani niivõrd mastaapse edu taga: ““Viiskümmend halli varjundit” triloogia on pigem sotsiaalse alatooniga meelelahutuskirjandus, millel on paljude inimeste jaoks intrigeeriv peateema ehk seksuaalsus ning sellega seotud tabudega kaasas käivad eelarvamused. Raamat kõnetab igat inimest, kes on tundnud üksindust ja igatsust.
See lummav erootiline romaan annab ohtralt mahlakat fantaseerimisainest tänapäeva moodsatele naistele, kes unistavad salapärast, põnevusest ja lähedusest.”

“Viiskümmend halli varjundit” jutustab kirjandustudengist Anastasia Steele, kes õpib intervjueerib edukat ettevõtjat Christian Greyd ja leiab, et mees on väga ligitõmbav, ent samas heidutav. Olles kindel, et nende kohtumine ei läinud hästi, püüab ta temast mitte mõelda – kuni Grey ilmub poodi, kus Ana töötab, ja kutsub ta välja. Kogenematu ja süütu Ana on rabatud, et ta tahab seda meest. Ja kui too teda hoiatab, et parem oleks temast eemale hoida, tahab ta teda veelgi rohkem. Ent Greyd piinavad sisemised deemonid ning vajadus kõike kontrollida on ta kinnisidee. Nad alustavad kirglikku armusuhet. Ana õpib tundma oma ihasid ning avastab ka sünged saladused, mida Grey peidab avalikkuse pilkude eest.