Abielu kiremöllus

Kirg on põhjuseks number üks, miks kaks inimest abielluvad. Armumine on nii jõuline ja võimas, et abielu tundub loogiline jätk armastuse kestmiseks. Kui armunud viivad paberid sisse aasta jooksul peale kohtumist, siis ongi ilmselge põhjus see, et pidev janunemine teineteise lähedaloleku järele tekitab tahtmise elud ka ametlikult siduda.

Siinkohal võiks märkida, et kui kaks inimest aasta-paari jooksul seda ei tee, elavad koos niisama ning ajapikku kired jahtuvad, kuid vaikne armastus jääb, kaotab abiellumine justkui mõtte, sest kõik toimib niisamagi.

Abiellu lapse pärast

Kui kaks inimest on juba piisavalt kaua koos elanud ja mitte abiellunud, annab uue tõuke abieluks rasedus. See on järgmine märk sellest, et kaks inimest hakkavad kolmanda eest vastutama, lahku minna ei saa ja et pereliikmed erinevate perekonnanimede peal ei oleks, tulebki leivad ühte kappi panna. Laps on siis juba järgmine dimensioon — vanemaid ühendav võimas lüli vastastikuse armastuse tugevdamiseks.

Ei ole harvad needki korrad, kui abielluvad kaks keskkoolinoort — juhuslik rasestumine on piisav põhjus, et veel isegi pooleldi lapsed sõrmused sõrme saaks. Kas sellisel abielul aga mõtet on? Õnneks on palju neid, kes varajases nooruses sõlmitud abielus juba aastakümneid õnnelikud ja häda pole midagi.

Abiellu perekonna nõudmisel

Meie generatsiooni vanaemad ja vanaisad on veel sellest ajastust pärit, kus vabaabielu ei tunnistatud. See oli suisa kombelõtvus. Loomulikult üritavad nemad oma järglasi sellise kombetuse eest kaitsta, pidades vajalikuks perekondliku ühisrinde moodustamist, et siis vabaabielulastele survet avaldada. Peab tunnistama, et perekond on mõjutama: tädid-onud tahavad kokku tulla, vanu aegu meenutada, süldilaua taga viina visata… noorpaar on see kõige väiksem põhjus pidutsemiseks.

Abiellu iseenda jaoks

Õnneks on maailmas ka seesuguseid inimesi, kes ühel ilusal hommikul oma kolm last auto tagaistmele panevad ja perbüroosse sõidavad. Mis neid seda tegema sunnib!? Ei tea. Võib-olla see, et sel samal hommikul lõhnas kohv nii mõnusasti ja päike paistis aknast sisse ning omavahel oli äraütlemata mõnus olla. Pikk kooselu on äärmiselt hea põhjus, miks paarikümneaastane ühine elu lõpuks abieluga kroonida.

Ei ole kindalt moodust, kuidas mehele saada. Kui tütarlaps tahab mehele, aga pulmi pole veel õhuski, võib ta ju kõik eelpoolnimetatud mõjureid proovida. Võib-olla ei aita miski. Hea, et elame seesuguses maailmas, kus tüdruk ise ühele põlvele laskuda ning oma kallimat kosida võib.