Vahetund vajab sarnaselt ainetundidele samuti nutikat sisustamist, sest uute teadmiste kogumine nõuab lastelt suurt keskendumis- ja süvenemisvõimet ning tihtilugu ka ühe koha peal paigal püsimist. Vahetund on aga ainetundide kõrval tasakaalustav võimalus aktiivsemaks mänguks ja lustiks, mis aitab vaimul puhata ja kehal virguda. Aktiivne vahetund peidab endas mitmeid lapse arengut ja sooritusvõimet parandavaid tegureid, mida kinnitab ka koolidega koostööd tegev teaduspõhine programm Liikuma Kutsuv Kool. Programmi eesmärk on tuua liikumise tähendusse muutus – liikumine ei ole vaid sport, liikumine on koolipäeva loomulik osa, mis peale kehalise tervise toetab laste õpivõimet, suhtlemist ja koolirõõmu.

Paljud koolid on juba programmiga ühinenud ja koostöös leitakse koolipäeva jooksul õpilaste liikumisaktiivsuse tõstmiseks erinevaid võimalusi. Koolil on kindlasti suur roll ruumide planeerimise ja kujundamisega ning loodud reeglitega laste liikumisharjumusi ja vaba aja veetmist vahetundides mõjutada. Ometi on aga ka lastel endal võimalik koos vanematega üht-teist ära teha ja ise toredaid mänge ja tegevusi välja mõelda või kooli kaasa võtta.

Rahva Raamatust leiad lisaks klassikalistele koolitarvetele ka vahetundide sisustamiseks laias valikus tooteid, mis sobivad nii rahulikumaks kui ka aktiivsemaks aja veetmiseks.

Nimekirjas võiksid olla näiteks:

Jaga
Kommentaarid