Mul on olemas ta MSN, aga ei julge teda välja kutsuda. Kardan, et ma ei meeldi talle ja ta ei taha minuga välja tulla.

Liis, 16

Dr. Noormann vastab

Tutvust ei saagi alustada sellest, et kutsud ta kohe välja. Kõigepealt peate tuttvaks saama. Poistel on lihtsam – neile ei keela ei eetika ega psühholoogia ennast ise tutvustada. Tüdrukul on see riskantsem, sest veidikenegi viletsama lastetoaga poisid võivad seda odavaks kaelamäärimiseks pidada. Tavaliselt tuleb siin appi naiselik kavalus.

Vanasti kandsid neiud peol taskurätti, et see selle noormehe lähedal, kellega tuttavaks saada sooviti, „kogemata“ maha pillata. Tookordne viisakus eeldas, et noormees selle üles võttis ja neiule tagastades end ka tutvustas. See konkreetne nipp tänapäeval enam ei tööta, kuid on nüüdisaegsemaidki.

Üks Sinu eakaaslane kirjutas oma kogemusest täpselt samas situatsioonis. Ta saatis poisile, kellega kohtus ka vaid bussi oodates ja temaga tuttavaks tahtis saada, meilisõnumi „Eile kõnetas mind ……bussipeatuses üks poiss, aga siis tuli minu buss ja ma pidin inetult jutu katkestama ja bussi peale minema. Kas see olid Sina? Palun oma käitumise pärast vabandust“. Loomulikult vastab iga poiss juba puhtast uudishimust, kes see tüdruk on ja kust ta mu meiliaadressi sai. Ning kontakt on loodud. Edasi tuleb tema kirjale vastata ja nii pole asi tutvumisestki enam kaugel.

Teie Dr. Noormann

Jaga
Kommentaarid