Mehepoeg kuulab ning noogutab, kuni hing täis saab ja sedavõrd täis, et uks selja taga pauguga kinni lüüakse. Siit võib järeldada, et üheks tabuteemaks on tunded. Meheks sirguva noormehe jaoks on tabuteemasid veelgi - tunnistada ei taheta rumalust, memmepoeglust ning raha puudumist.

Et mõne säärase nooruki komplekse mitte süvendada ning aidata neil mõista, et kõik elulised väärtused ei seisne rahas ning et ka meesterahval pole häbiks tundeid näidata, peab oskama nendega suhelda. Naiselik kavalus aitab paljudel juhtudel hädast välja.

Väldi otserünnakut

Kui poisile sirgjoonelise jutuga läheneda, siis ehmatavad tugevad mehepojad end enamasti kangeks. Siira vestluse eelduseks on enamasti usaldus, soe õhkkond ning sobivate tingimuste tekitamine. Igale tõsisele teemale peab eelnema pikk ja pinda sondeeriv sissejuhatus. Poisile peaks tekitama tunde, et ta ise tahab asjadest rääkida ning et sellest rääkimisest võiks talle mingisugust kasu tõusta.

Mõne mehepoja puhul võiks ju võimalikuks osutuda ka rääkimine näost-näkku ning sellele keskendudes. Õrnematele noormeestel võiks mõjuda hoopiski telefoni- või internetivestlus, kus silmside ei saa häirivaks ning piinlikust tekitavaks teguriks. Kuid kõige paremini saab rääkida nn. teise tegevuse kõrvalt - muuseas. Sportimise või siis lauamängu juurde sobib ju igasugune vestlus, miks siis mitte ka südamest südamesse. Usaldusliku õhkkonna looks see, kui ka tütarlaps midagi omalt poolt räägiks või saladuse avaldaks.

Ära oota põrutavaid uudiseid

Kui poiss avastab, et ootad temalt ülestunnistusi ja saladusi, mis vapustaksid maailma, võid hoopiski ilma jääda. Võib-olla ei olegi tal midagi põrutavat rääkida ning pettumust sulle valmistada ta ju kah ei taha.Poiss kas jätkab salapärast joont või mõtleb välja mingi intrigeeriva loo. Kui noormees märkab, et oled õhtu loonud lootusega temalt midagi välja pigistada, siis jääd jällegi pika ninaga.

Anna aega

Kui noormees ei ole valmis oma kompleksidest või hirmudest rääkima, siis ära pressi peale. Anna märku, et oled alati valmis rääkima, kui temal peaks selleks isu tulema. Luba tal mõelda ja seedida ning ära esita ultimaatumeid, et jätad ta maha, kui asjad selgeks ei saa.

Mitmeid kordi mahajätuga ähvardades oled viimaks ise see, kes maha jäetakse. Samamoodi mõjuvad arvukad draamad. Vaikivatele noormeestele ei pruugi näitlemine mingisugust jututuju tekitada, pigem siis juba vastupidi. Iga vestluse jaoks on oma aeg ja koht. Halvas tujus noormees võib olla sama jutukas vestluspartner kui sein.

Kinnita oma häid plaane kehakeelega

Kirglikult žestikuleerides ning rabeledes saavutad vaid tõrjuvat suhtumist. Rahustavalt mõjuvad vaid sõbralik näoilme ja rahulik liigutamine. Süüdistamist ja üleolekut väljendavad žestid ei pane inimest end avama, sest avatud inimene on ka kõige haavatavam ning haavatavus on see, mida mehed kõige rohkem kardavad. Ära seisa, kui tema istub ning usalduse tekitamiseks võid nihkuda lähemale või isegi ümbert kinni võtta. Mis sobib Sinu vestluskaaslasele, jäägu sinu uurida.

Napisõnalisus ei pruugi olla pahe

Jutukad ja libekeelsed noormehed ei pruugi olla usaldusväärsed. Võib-olla on just sinu veidikene uje ja vaikne partner aus ning kindlameelne. Kompleksid võivad mehe sirgudes ning arusaamade ja väärtushinnangute selginedes kaduda ning hoopiski edasitõukavaks jõuks saada. Napisõnalise mehe kindel fraas "ma armastan sind" on tavaliselt kindel ja vankumatu. Need, kes armastuseteemal palju jahuvad, muudavad oma suhtumist sama libedalt, kui voolavad sõnad nende suust.

Räägi arusaadavalt

Kujundlikust keelest ja kaudsetest vihjetest pole meestel ette nähtud aru saada. Anekdootide kohaselt peavad selleks olema munasarjad. Seega räägi otse ja ära eelda, et ridade vahelt ja läbi lillede öeldu adressaadini jõuab.