Pöördusin apteekri poole, kust sain samuti mingeid tablette(tuppe panemiseks) ja salvi, kuid need ei aidanud üldse. Pöördusin jälle naistearsti poole. Tema kirjutas jälle need samad tabletid välja.
Sain paar kuud rahulikult olla, jälle tagasi. Ja nii kaks aastat juba.

Kas ma peaksin vahetama arsti, kes raviks mind asjalikumalt või mida teha, olen nii mures, kuna ei jõua enam arsti ja apteegi vahet käia...Palun andke nõu. Katja, 17

Dr Noormann: Tupeseen on sage ja korduma kippuv probleem, mille ägenemisel on palju  põhjuseid ja mõnel juhul ei olegi kedagi või midagi süüdistada. Kindlasti peaks vältima pesukaitsmeid, sünteetilist aluspesu ja liigset  seebiga pesemist.

Seeneravi on kas lokaalne (tuperavi kuulikestega) või korduva kippuva seene korral kasutatakse ka süsteemset suukaudset ravi. Arst ei teinud midagi valesti, seeneravi käibki samade preparaatidega,
kui on väga sageli ägenemised, peaks sellest arstiga rääkima ja tegema lisaks ka suukaudset ravi.
Kui Sa oma arstiga vabalt rääkida ja neid asju arutada saad, siis arsti  vahetuseks ma siin veel põhjust ei näe. Ometi on Sul õigus minna teise arsti juurde ja saada teisene arvamus. Mõnel juhul võib olla vajalik ka partneri samaaegne ravi, kuigi  tupeseent tegelikult suguliselt teel levivaks haiguseks pidada ei saa.

Jaga
Kommentaarid