Kui vastasid ülalpool esitatud küsimustele jaatavalt, võib moestilistika olla just sinu kutsumus. Mis on aga moestilistika ja kuidas see erineb samuti populaarsest moedisaineri elukutsest?
Moedisainer loob ja kujundab rõivaid, mille õmblemine ja tootmine toimub tehases. Moestilist tegeleb just nende samade valmisrõivastega, mida moedisainer on kujundanud. See tähendab, et moestilist komplekteerib olemasolevaid rõivaid, aga ei tegele riiete disainimise ja õmblemisega.

Moestilisti tööpäev

Moestilistide tööpõld on väga lai. Näiteks riietab moestilist saatejuhte, seriaalide tegelasi, reklaamides ja muusikavideotes esinejaid, näitlejaid, aga ka teisi tuntud inimesi ja staare. Mõnikord koostab ta moeetenduste tarvis modellidele selga rõivakomplekte. Ajakirjades paneb ta kokku moeseeriaid ja kirjutab moega seonduvaid artikleid.

Seega, tihtipeale ei tea me moestilisti nägu, aga võime näha tema tegusid. Siiski, moestilist võib ka ise esineda telesaadetes, kus räägib erinevatel moeteemadel. Samuti võib teda märgata kaubanduses, kus ta šoppab koos eraklientidega.

Tööiseloomust lähtuvalt tuleb sel erialal kasuks hea värvide taju, oskus märgata detaile, näha õigeid proportsioone, tajuda lõikeid, tunda ära inimeste kehakujusid ja materjale, lisaks ka disainimeel, joonistamiseoskus, väga hea suhtlemisoskus ning positiivne ellusuhtumine. Selleks, et vajalikke oskusi täiendada ja juurde õppida, saab moestilisti eriala õppida näiteks Eesti Kunstiakadeemias.

Moestilistina iseenda tööandjaks

Moestilistist, kes on suuteline enda aega ise planeerima, seda efektiivselt kasutama ja kellel on selleks kindel soov, võib saada iseenda tööandja. Oma ettevõtte loomine on seejuures põnev, kuid palju väljakutseid nõudev protsess. Näiteks on ettevõtet asutades üsna tavapärane, et tuleb olla korraga mitmes rollis.

Lisaks moestilistikateenustele tuleb ettevõtte loomisel täita raamatupidaja, turundusjuhi ja firmajuhi rolli ning võtta vastu tähtsaid otsuseid. Sellegipoolest, nagu öeldakse, siis julge hundi rind on rasvane ja pealehakkamine on juba pool võitu! Kui teed tööd nii, et ei saa ise arugi, et tööd teed, siis järelikult teedki õiget asja.

Kui tahad valdkonnast rohkem teada saada, tule 7.–8. detsembril Tallinnas toimuvale Teeviida messile! Rohkem infot leiad www.teeviit.ee või Facebooki lehelt.

Noorte infomessi Teeviit 2017 noorteinfo tegevust rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF-ist kaasrahastatud programmis "Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine" kirjeldatud tegevuste raames.

Jaga
Kommentaarid