Puhkus on läbi
Ja järgmist puhkust ei paista niipea. Higistad kontoris või külmetad konditsioneeri all, vaadates heldinult pilte rannapäevadest juulis. Kahetsed, et nädalat puhkust augustisse ei jätnud.

Kool algab peagi
Poodidesse hakkavad ilmuma igal nädalal vihikutevirnad ja pliiatsikuhilad. "Oled kooliks valmis?" plakatid keeravad tuju nulli ja sa ei suuda kuidagi näha positiivselt, et kuu aega veel koolivaheaega on, kui igal sammul meenutatakse, et peagi tuleb taas pinki nühkida.

On kõige kuumem kuu
Ja nii ongi. Sa ei saa sinna midagi parata. On vaid sinu valik, kas nurised või naudid. Isegi kui sul puhkust pole, on sul õhtupoolikud ju ikka vabad? Kasuta neid arukalt!

Telekast pole midagi vaadata. Ja kinos ka mitte.
Nii see on. Augustiks on kõik telekanalid oma hittsaadete kordused ka kolm korda ära näidanud ning uue hooaja alguseni on veel kuu aega jäänud. Tele-eetris ulub tuul ja kinosaalis on küll jahe, ent ei miskit köitvat - programmi täidetakse keskpäraste filmidega, sest Hollywood teab - kõik on rannas, suvilas või saarel, mitte ei tassi oma puhkuserahasid kassasse. Väljas puhuv tuul mõjub aga jahutavamalt - mine õue!

Bikiinivorm. Ei, vormitus.
See on tõdemus, millega tuleb iga aasta augustis leppida. Jaanuaris antud uusaastalubadus luhtus. Suve alguses uusi päevitusriideid soetada lubasid endale, et augustiks mahud ka neisse ja näed võrratu välja, skoorides endale ka filmiliku suveromansi. Ei läinud nii ja nüüd on veidi hilja sellega tegeleda ka. "Proovin uuel aastal uuesti!", lubad sa endale. Aga me peame sind kurvastama: proovimine on luhtunud katse juba eos.