Teiste usk või uskmatus mind ka ei häiri, kui just tänaval ligi ei tulda ja oma jumalat reklaamivaid brošüüre mulle taskusse suruma ei hakata — see on lihtsalt nõme ja pealetükkiv. Üldiselt aga leian, et las igaüks austab oma jumalat, kuni ta sellega teisi ei häiri.

Paraku isehakanud teismelised “satanistid” käivad mulle küll närvidele. Mõttetud maailmavalus vaevlevad pubekad, kes ei tea ise ka, mida nad siis täpselt usuvad.

Tüüpiline noor “satakas”, nagu nad ennast kutsuvad, riputab endale lihtsalt pentagrammi (viisnurgast ja ringist koosnev saatana sümbol) kaela, teadmata isegi selle täpset tähendust, värvib juuksed mustaks ja käib tigeda näoga ringi, pobisedes segast juttu põrguvürstist.

Muusika, mida sellised “satanistid” kuulavad, on muidugi kõige karmim mõeldav metal — HIM ja The Rasmus (irooniline muie). Kindlasti ei puudu noorsatakal ka oma rate konto (sa tunned ta ära kasutajanimes sisalduvate elementide “666”, “satan”, “vampire” jne. järgi). Sinna roosale lehele pannakse siis üles eriti karmid pildid, millel noor kurjuseteener surnuaias ristide otsas kõlgub ja emalt laenatud kööginoaga vehib, hambad tigedalt irevil.

Surnuaedade ja satanistide vahel on üldse mingi kummaline seos. Iga paari aasta tagant on taas kuulda, et kuskil Eestis on teismelised riste ja hauakive ümber peksnud, tuues ettekäändeks satanismi. Jätke siis nüüd meelde, kallid kuradikummardajad: selline käitumine ei näita mitte teie metsikust ja karmust, vaid on lihtsalt ülima nõmeduse tõestus.

Ja surnuaiavahti tavaliselt see ei huvita, et saatan teil seda teha käskis, nii et tore nädalavahetus arestimajas on garanteeritud. Õnneks pole meil mindud veel nii kaugele kui näiteks Soomes, kus kamp pubekaid tappis eakaaslase, väites, et nad ohverdasid ta saatanale.

Miks te ometi selliste nõmedustega tegelete? Ma tean, et teismelisena on paljudel meist paar sellist perioodi, kus lihtsalt tahaks tervele maailmale jalaga näkku panna. Satanism võib tunduda kogunenud vihale sobiv väljendus, aga enne, kui ennast millegi sellisega siduda, mõtle kaks korda järgi. Kas poleks parem selle asemel muusikat kuulata, (ekstreem)sporti teha, oma negatiivsed tunded kirja panna?

Pidev kurjade mõtete mõtlemine ja sünge olek mõjuvad väsitavalt nii sulle endale kui ka teistele, kes hakkavad pikapeale eemale hoidma. Ei, nad ei karda sind, ära mitte loodagi, vaid leiavad lihtsalt, et oled üks õnnetusehunnikust tüütus.

Satanistid on tavaliselt depressiivsed ja kinnised inimesed, kes ei oska korralikult suhelda, ühestki asjast rõõmu tunda. Nad ei saa elus hakkama ja tahavad oma kurjusekummardamisega näidata põlgust ülejäänud maailma vastu. See aga kukub miskipärast kuidagi väga haledalt välja.

Saage ometi üle! Elu on elamiseks. Head uut aastat teile, kallid satakad, palju päikest ja armastust.