Viljandimaal sündinud noormees astus Teise Maailmasõja ajal vabatahtlikult Soome sõjaväkke, naases seejärel soomepoisina kodumaale, kus langes Saksa vägede kätte ja sealt edasi viis elutee teda Saksamaale, läbi "Tšehhi põrgu" Itaaliasse (kus ta oli pikalt Vatikani Raadio eestikeelsete saadete toimetaja), Šveitsi, Hollandisse, Jordaaniasse, Rootsi, Vana ja Uue Testamendi professorina Iraaki ja Kanadasse (kus ta oli ka Metsaülikooli lektor). Kogu Nõukogude okupatsiooni ajal õppis ja töötaski ta välismaal ning naases Eestisse 1993. aastal.

Alates 2001. aastast on Vello Salo Pirita kloostri preester ja tegeleb peamiselt Piibli uue tõlke toimetamisega. Aastatel 2011/2012 on ta olnud Tartu Ülikooli vabade kunstide professor, uurides armastuse mõistet ja armastuse käsitlemist Eestis, eesti keeles, folklooris ja kirjanduses.

Vello Salol on kirjastus Maarjamaa, mis on välja andnud näiteks Läti Henriku kroonika ja eesti rahvaluule antoloogia, ta on tõlkinud itaalia keelde oluliste eesti luuletajate loomingut ning Piibli vanadest algtekstidest eesti keelde vaimulikku luulet ning avaldanud ülevaateid okupatsioonivõimude repressioonidest Eesti territooriumil. Ta oli ka kultuuriajakirja Aja Kiri esimene toimetaja ning on koostanud uurimusi, ülevaateid, teatmikke ja bibliograafiaid Eesti ajaloo ja kultuuri teemal ning on paljude ees- ja järelsõnade autor.

Saates selgub: Armastus – see ongi Jumal? Mida tähendab apokalüpsis? Millest rääkida Paavstiga? Mida arvata Viimsest Kohtupäevast?

Saade "Hallo, Kosmos!" on eetris sel pühapäeval kell 14-16