Tuntud graafiline novelist Grampá valmistab oma esimest täispikka animatsioonfilmi Absoluti projekti “Next Frame” (ehk “Järgmine kaader”) raames. “Next Frame” on kolmepoolne ühistöö – ühelt poolt Grampá, teiselt poolt online-kasutajad igast maailma nurgast ja kolmandaks Absolut, kes toetab esialgu koomiksina valminud teose kinolinale toomist.

Ka eestlased saavad koomiksi loomises kaasa lüüa. Selleks peab olema Facebooki kasutaja ja külastama lehte Facebook.com/Absolut, kus saab avaldada ideid koomiksi tegelaste ja süžee edasisse kujunemisse. Koomiksi valmimisse saavad online-kasutajad sekkuda mitmel korral, alates 3. veebruarist kuni 21. veebruarini. Kõik eestlaste soovitused tõlgitakse ja edastatakse Grampá meeskonnale, kes valib välja parimad ideed kogu maailmast laekunud ettepanekute seast.

Grampá sõnul tahab ta alati oma tööd mitmekesistada. “Mul on võimalus teha midagi, mida ma varem teinud pole – kirjutan koomiksi süžee kahasse koos online-kasutajatega ning kui koomiks on valmis, saan selle põhjal luua täispika filmi. Tagatipuks saan töötada brändiga, mis võimaldab mul uusi asju katsetada,” ütles Grampá.

“Next Frame’i” raames loodud koomiks valmib veebruari teises pooles, misjärel saab sellest ka täispikk animafilm. Filmi esilinastus on 15. märtsil Berliinis MADE loovruumis. “Next Frame” on esimene näide laiemast kampaaniast “Transform Today”, mille raames teeb Absolut koostööd mitmete teiste kunstnikega.

Absolut on üks tuntuimaid brände maailmas, olles läbi aegade koostööd teinud mitmete kunsti- ja loovmaailma nimedega, nagu pop arti legend Andy Warhol, moeloojad Versace, Gucci ja Prada ning Rootsi elektroonilise muusika bänd Swedish House Mafia. Ka Eesti kunstnikega on Absolut koostööd teinud, näiteks valmis 2010. aastal kodumaise kaubamärgi Tallinn Dolls kleitide erikollektsioon Tallinn Dolls Inspired by Absolut.

Videot Rafael Grampást saab vaadata siit: