1. Mereakadeemia lõpetajate keskmine sissetulek on Eesti kõrgkoolide tipus

Õnn ei peitu rahas, aga korralik sissetulek annab kindlustunde ja avab elus võimalusi. 2012. aastal korraldatud Statistikaameti uuring näitab, et Mereakadeemia vilistlase keskmine palk on 1491,96€ kuus.*** ***Allikas: Statistikaameti uuring KUTSE- JA KÕRGHARIDUSEGA ISIKUD NING NENDE KUUKESKMINE TÖINE SISSETULEK 2013, pub.stat.ee/

2. Kuus põnevat merendusega seotud eriala nii merel kui maal 

Kolm eriala, mille lõpetajad teevad tulevikus karjääri laevadel: laevajuhtimine; laeva jõuseadmete mehaanika; külmutusseadmete mehaanika. Kolm eriala, mille lõpetajad saavad töötada merenduse valdkonnas nii laevadel kui kalda peal: veeteede haldamine ja ohutuse korraldamine; adamamajandamine ja meretranspordi juhtimine; kalanduse tehnoloogiate majandamine ja juhtimine.Laevajuhtimise, laeva jõuseadmete mehaanika ja külmaseadmete mehaanika tudengitele on tagatud vormiriietus ning tasuta soe toit kolm korda päevas.

3. Merenduse valdkond on maailmas kriitilise ja kasvava tähtsusega 

Ligi 90% kogu maailma rahvusvahelisest kaubandusest liigub mööda merereteid ning merenduse valdkond on maailmas pidevalt kasvamas. Merenduse sektor vajab aina rohkem häid spetsialiste: laevajuhte, mehaanikuid sadamamajandajaid, veeteede korraldajaid, kalatehnolooge ja teisi merenduse asjatundjaid.

4. Suurepärased karjäärivõimalused ja kindel töökoht tulevikus 

Mereakadeemia lõpetajad saavad rahvusvaheliselt tunnustatud diplomi, mis avab karjäärivõimalused üle maailma. Näiteks onEuroopas puudu ligi 30 000 merenduse valdkonna spetsialisti**. Meie koolis öeldakse, et mitte Mereakadeemia lõpetaja ei otsi tööd, vaid töö otsib Mereakadeemia lõpetajaid.

** Allikas: European Commission Study on EU seafarers employment, 2011

5. Väike kõrgkool, personaalne lähenemine

Meie õppejõud tunnevad oma tudengeid ja on igati abiks ainete omandamisel. Mereakadeemia õpe on praktiline - enamike erialade õppeaga kuulub üks aasta praktikal viibimist. Teeme järjepidevat koostööd ettevõtete ja erialaliitudega, et Mereakadeemia õpe vastaks tööturu nõudmistele.

6. Eesti Mereakadeemias on Tallinna Tehnikaülikooli võimalused ja kvaliteet 

Meie tudengitele laienevad TTÜ õppuritega samad võimalused ja õigused. Tallinna Tehnikaülikooli vabaained, välismaal õppimise pakkumised ja võrratu tudengielu on Mereakadeemia õppurite päralt.

Jaga
Kommentaarid