Tavaliselt on paari lõhkiminekus süüdi ikka paarike ise, sest öeldakse, et kus pole uks avatud, sinna kolmas sisse astuda ei saa. Muidugi pole põhjuseks vaid igavus, sest kahe armastaja kaugenemine teineteisest saab alguse juba varem ning lõplik eemaldumine võib põhjustada selle, et suhtes on igav. Aga miks inimesed eemalduvad teineteisest?

Põhjused:

1. Rutiin on üks kõige levinumaid igavustunde põhjustajaid suhtes. Hommikul ärgatakse ja minnakse kooli või tööle, õhtupoolikul koju, sööma ning televiisori ette. Ei ole palju neid inimesi, kes rutiini murdmiseks väsimusest hoolimata kahekesi välja lähevad või teineteise kuulamiseks aega võtavad. Eriti julgeteks paarideks pean neid, kes on televiisorist loobunud ning kasutavad aega kvaliteetselt. Tõenäoliselt jäävad need partnerid kokku ka rutiini jõudes ja tulisemate tunnete lahtumisel.

2. Hoolimatus mitte ainult teineteise, vaid ka iseenda välimuse ning olemise suhtes. Seda on nähtud nii filmides kui ka päriselus – saledast tütarlapsest saab mingil hetkel masajas kodukana ning sportlikust noormehest teleka ees õlut libistav tüse ning higistav onkel. Loomulikult on selline üldistus pisut trafaretne, kuid laias laastus näitab ikkagi, kuidas ei tohiks minna. Meie keha on meie kõige lähim kaaslane ning tema eest tuleb hoolitseda, et terve olla ning iseendale ja teistele hügieeni või väljanägemisega mitte ebameeldivaks kujuneda. Juhul, kui mõlemad osapooled hakkavad muutuma hooletuks ning ükskõikseks, tuleks enne lõplikku mandumist omavahel reeglites kokku leppida ning asjad käsile võtta. Kõige kergem moodus armastuse säilitamiseks on see, kui oleme ka aastaid hiljem need, kes armumise ajal.

3. Igavus võib tekkida küllalt kiiresti. Olgugi, et armastate teineteist, on ikkagi tunne, et vajate midagi veel. Paraku võib seesugune igavus ehk teisisõnu tegevusetus saatuslikuks saadagi. Ometi saab igavuse vastu võidelda, kui ainult tahtmist on. Ning öeldakse, et igav on vaid rumalatel inimestel – need ei suuda iseendale tegevust leida.

Et partneritel oleks taas teineteise seltsis mõnus ning põnev, tasuks proovida rollimänge. Rollimängud ei ole ainult need, mida mängitakse teki all, vaid kõikjal igapäevategemistes. Proovige olla keegi kardinaalselt teine.

4. Pettekujutelmad, et kusagil mujal on parem kui siin ning muru on rohelisem teises tänavas, on täiesti valed ning mõttetud lootused. Ka tüdrukud ning poisid on kõikjal samad ja iga suhe viib lõpuks samasse punkti, kus hing hakkab ihkama enamat. Selle igatsusega tuleb toime tulla enamasti kaine mõistuse toel. Igal pool on kõik sama. Kas päev on kirkam, sõltub ikka armunutest endist. Kui lähed teravaid elamusi otsima, kaotad selle hea, mis sul juba olemas on. Pettekujutelmades elamine jätab su viimaks üksi. Avagem silmad enne kui hilja.