Üks tuttav rääkis, et ta mehe firma on kinni jooksnud ja mees, kes veel hiljuti uhkeldas dividendimiljonäride edetabelis, pole endale juba üheksa kuud palka maksnud. Ta elab säästudest ja peagi koidab aeg, kui tuleb läbi ajada abikaasa õpetajapalgaga.

 
 Aga nüüd toob «miljonär» oma õpetajannale aeg-ajalt lilli ja on lõpetanud hullamise beibendussektoris.
Teine tuttav oli veel hiljuti hädas — tema elukaaslase-kandidaat, ärikooli hakatis, uskus siiralt, et oma firma nimega Jahumaailm, Klosetiparadiis või www.kepiait24 või mis iganes bisnis viiks tulevase perekonna elujärje absoluutselt uuele tasemele paari kuuga ja kohe võiks ka Merirahusse 200ruutmeetrise korteri osta. Nüüd olla aga toimunud kerge meelemuutus ja ka näiteks rahandusministeeriumi asekantsleri amet tundub päris mõistlik valik.
Üks suurärimees, sugugi mitte lihtsameelne mees, kurtis, et kogu äriloogika, mis kehtis Eestis viieteistkümne aasta pikkusel tõusulainel, on tagurpidi pöördunud. Kuid ta on hingelt ettevõtja ja tahaks aeg-ajalt midagi ette võtta. 
Majanduskriis muudab inimsuhteid. Kui Venemaal paar aastat tagasi naftaparun Mihhail Hodorkovski istuma pandi, siis tekkis selline anekdoot: «Kto hotšet stat miljonerom?» Asja point oli hääletoonis. «Kes tahab saada miljonäriks» tuli küsida sellise tooniga, et keegi ei tihkaks öelda, et tema soovib.
Londonis on täheldatud abielulahutuste arvu vähenemist ja seda põhjendatakse ennekõike sellega, et uus suhe tähendaks ju tihti ka kinnisvaratehinguid, aga aeg ei ole müümiseks ega ostmiseks sobiv.
Ühes äriportaalis nenditakse, et ka beibendussektor on Eestis kriisis, sponsorid loevad raha, beibendusmull on lõhkenud ja hästi päevitunud blondiinid on vähempakkumisel. Kuid võib-olla on see vaid algajate ärihakatiste märg driim ja lohutus.
Alexander Kofkin vastab trendidele aga uue kiirtoiduketi loomisega — soe grillvorst nagu Viinis või Prahas otse tänavalt. Ma ei tea, kas ta õllemüügi loa ka saab. Õlu kuulub taoliste kohtade sortimendi juurde Kesk-Euroopas.