Charles de Batz de Castlemore d’Artagnan langes 25. juunil 1673. aastal Maastrichti piiramisel Prantsuse-Hollandi sõja ajal. Prantsuse ajaloolase Odile Bordazi sõnul maeti Dumas romaanist tuntud musketär hukkumiskohast mõned kilomeetrid eemal olevasse Püha Peetri ja Pauli kirikusse Wolderis, kirjutab The Times.

Nüüd üritab Bordaz saada Hollandi võimudelt ja katoliku kirikult luba arheoloogilisteks väljakaevamisteks. „See oleks nagu politseijuurdlus,“ sõnas Bordaz.

Dumas kirjutas romaani „Kolm musketäri“ aastal 1844, kui oli lugenud 150 aastat varem ilmunud d’Artagnani memuaare. Kuigi kirjanik tõi tegevuse 15 aastat varasemaks, põhinevad kultusromaani tegelased ajaloolistel isikutel.

D’Artagnan sündis Edela-Prantsusmaal ajavahemikul 1611-1615 ning liitus kahekümneaastaselt kuninglike musketäridega. Tema kaaslasteks olid musketärid Athos, Porthos ja Aramis. Ta teenis kuningas Lous XIII ja määrati 1658. aastal Louis XIV poolt musketäride kapteniks.

Peetri ja Pauli kiriku preestri isa Peter van der Aarti sõnul on tõenäosus, et d’Artagnan on nende kirikusse maetud, üsna suur.