"Last Flight" teeb tänavu "Airport Jami" viimase luigelennu, kuid luigelaulust on asi kaugel — elektrooniline tantsumuusika on kõike muud kui lahkuva linnu kurb hääl. Viimane lend tähendab detsibelle, väänlevaid higiseid tantsukehasid ja kõlaritest paiskuvaid kaasaegseid rajusid klubimuusikastiile.

Välismaalt kohale ruttavatest plaadikeerutajatest on enamik tegelased, kellele küüsi taha ajada on üliraske — nõutavad igal pool, kus aga pidutsejad tahavad lahedas muusikavoos end igapäevaelust tantsides välja lülitada.

TJR ehk TJ Rozdilsky on USA ja Los Angelese elektroonilise tantsumuusika suurkujusid, kes loonud koletusliku kataloogi acid ja techno house juurtega remiksitud ja originaallugudest. Tema kohta on öeldud, et sel värskelt vanglamüüride vahelt pääsenu välimusega mehel on uskumatu võime ise käsitööna remiksida läbiraputavaid lugusid erinevatest muusikažanritest ja ta on need palad viinud Beatporti edetabelite kõrgustesse. Tema üks tuntumaid lugusid on "Ode to Oi" ja sel suvel on ta koos teiste electrohouse spetsialistidega VINAI duost ehk Andrea ja Alejandroga muutnud ülikuulatavaks "Bounce Generation" nime kandva hiti festivalilt Ultra Miami.

Ajaloolisel Albionil muusikatuule tiibadesse haaranud "Warrior" Michael Woods sai esimese tabamuse 2000. aastal debüütsingliga "Warrior", mis saavutas "Number one" reitingu edetabelis ja korraldas järelkontrolli samuti vapustava "Voodooga". Teda on progressive ja tech house maailmas tuntud ka nimede Out of Office, Warrior, Accadia, M1 ja M3 all ning tema õde Marcella Woods on samuti laululavadel säramas. "Sõdalane" on muusikalavadele paisanud populaarse tracki "In Your Arms" ja "Changed the Way You Kiss Me," mida esitab laulja ja räppar "Example" Elloit John Gleave.

Psyko Punkz on Hollandis hardstyle tootev DJ duo, mille panid kokku Sven Sieperda ja Wietse Amersfoort. Nende lood kõlavad aastast 2008 Belgia plaadifirma Dirty WORKZ vahendusel. Kaksikkamp on olnud Hard Dance Awards 2011. aasta "Best New Face" ehk parim uus nägu. Fear FM Awards omakorda pani parimaks nende tracki BASS BOOM. See lugu kogus YouTube'is 10 kuu jooksul 1 500 000 vaatamist. Sven ja Wietse on kaks käratsevat, aga samas loomingulist hollandlast, kelle talent eristab neid kõikidest teistest täiusliku kickdrum’i ehk suure kantava trummi kasutamisega. Psyko Punkz on loonud hardstyle kõige meeldejäävamad hümnid.

Rocco Rampino, sündinud 1983. aastal Lecces, paremini tuntud kui Congorock, on Itaalias electro, house ja dance-punk’i tootja, kes leidis kuulsuse lauluga "Babylon" 2010. aastal. Ta on tuuritanud Barbadose R & B laulja Rihannaga tema "777 Tour"-il, samal ajal on Congorock remiksinud Rihanna laulu "Diamonds." Algul oli Congorocki stiiliks peamiselt tantsu-punk ja pixel-heli, kuid siis võttis ta üle Aafrika electro house, mille parimaks looks võibki pidada "Babyloni."

Inglismaalt pärit Matt Quinn, keda tuntakse paremini kui Opticali, on trummi ja bassi produtsent, kes esindab techstep’i ja neurofunk soundi. Tema esimene singel "Metalheadz" kujundas DJ tuleviku ja kuulsuse, hiljem on järgnenud lugematuid singleid ja remikse. Tema elektrooniline tantsumuusika on muide WipEout seeria videomängude lahutamatu koostisosa. Optical on tuntud ka vinge tulevärgi kasutamise poolest.

Nu: Tone Cambridgest, tegeliku nimega Dan Gresham, on drum and bass artist ja ka liquid funki ehk vedela D&B viljeleja, tema tuntuim album on "Words and Pictures."

Ulterion Motive koostisosadeks on JD ehk James Davidson ja Morphex ehk Greg Hepworth, kaks DJ-d ja produtsenti Bournemouthist Inglismaa lõunarannikul. UM-i tõsisem muusika algas 2009. aastal ja nad on vinged drum & bassi mängijad, kes on ühendanud kõrgtehnoloogilise bassimüra ja karged trummid tipptasemel lugudesse. "Tagamõttega" mehed ise ütlevad, et neid inspireerib mistahes eluline sündmus.

Alejandro "Alex" Fererer on Venezuelast pärit DJ, keda muusikust vanaisa hakkas juba poisikesepõlves muusika suunas mõjutama. Tema edulugu algas aastal 2000, kui ta tegi oma esimesed esinemised klubides. Kaks aastat hiljem jäi ta juba DJ-na silma suurtele plaadistuudiotele nagu Sony, Warner, EMI ja Universal. Alexil on elektroonilises ja üldse muusikas suured teadmised ja ta oskab kokku siduda erinevate generatsioonide lemmikud. Tema parimaks möllukohaks on pidude saar Ibiza.

Broken Note tähendab Briti dubstep-artisti Eddie Jeffriesi, kes on ka "Kidnappa" ja koos Kevin Wisseri ehk Aasia räppari Dirt Rabeliga moodustab duo 16bit. Punkist ja hip-hopist on BN edasi läinud järeleandmatu bassmuusikani ja väidetavalt teeb Broken Note räpast drum and bassi ja dubstep’i, mis sisaldab ühtäkki nii puhas roppust kui unikaalseid elektroonilise muusika helisid. BN on jõud, kellega tuleb elektroonilise muusika maastikul arvestada.

Lennuväli toob kokku veel selliseid tuntud kodu- ja välismaiseid nimesid nagu Jay Fish, Chemical Boy, Sun Dog, Whitelighter, Allanz, Bone, Miss Mants, Beatcrack, Art Cap, Offsun, Hamsta, Superskankers, Broken Fingaz. The Renegade ja arvukalt teisi kibedaid musapakkujaid, kes oma oskusi tahavad ka Eesti publikule naudinguks muuta. Airport Jam garanteerib peagi ühe unetu nädalavahetuse verdtarretava muusika saatel.