Politseinik nimega Celeste Ayala patrullis nädalapäevad tagasi Buenos Airese agulirajoonis La Plata, sattudes kohutavas seisus kodule, kust leidis 6 hüljatud alaealist, kellest noorim oli 7-kuune. Imik oli kohutavas seisus ja hüsteeriline ning vajas lisaks toidule ka inimlikku hellust.

Ayala toimetas koos kolleegidega õnnetud lapsed haiglasse kontrolli ning olles saanud sealselt personalilt loa, rahustas kõige pisemat oma rinnapiimaga — ametipostile naasis naine nimelt alles hiljuti, kasvatades kodus oma pooleteiseaastast tütart, keda ta siiani veel rinnaga toidab.

“Ma ei kõhelnud sekundikski,” sõnas naine kohalikele uudistekanalitele antud kommentaarides. “Niipea kui talle rinda pakkusin, rahunes laps kohe,” sõnas ta. Kolleeg, kes Ayala’st tehtud foto Facebooki postitas, kirjutas kommentaariks juurde: “Ma soovin avalikult jagada maailmaga seda üllast žesti, armastuse, headuse ja emalikkuse väljendust!”

Südamlik politseinik on pälvinud oma teoga ohtralt tunnustust ja eelpooltoodud Facebooki postitust on jagatud erinevates sotsiaalmeediakeskkondades sadu tuhandeid kordi. Isegi poliitikud on otsustanud üllale politseinikule tänu avaldada — Ayala kutsuti hiljuti kaitseministeeriumisse vastuvõtule, kus talle pakuti ametikõrgendust.