"Sõiman poliitikuid, kes tahavad Eesti maha müüa," kinnitas Robert, kuidas ta võitleb internetis rumalusega.

"Kui ma näen, et keegi on kirjutanud teadlikult midagi valesti ja kui mina oman seda õiget informatsiooni, sest ma puutun sellega igapäevaselt kokku, siis ma leian, et minu kohustus on tegutseda,“ rääkis linnaametnik Jelena Kalbina väga Roberti-sarnast juttu eile linnavalitsuse kommenteerimise teemal peetud pressikonverentsil.

Aga miks te seda anonüümselt teete, uuriti Robetilt. "Kes see loll ikka oma nime alt seda teeb. Hakkavad veel sõimama muidu... Inimesed on õelad, ega eestlane ju kunagi ei naerata, ainult põrnitseb."

Taolise vastuse andsid eile peetud pressikonverentsil anonüümse kommenteerimise kohta ka Kalle Klandorf ja Kalbina: "Delfi ongi selline koht."

"Mina ja Leena kommenteerime aeg ajalt Facebookis oma nime all avalikult erinevaid asju, aga sellel sopaleheküljel ma küll ei viitsi vaeva näha," põhjendas abilinnapea valenimesid ja anonüümset kommenteerimist.

Kalbina lisas ka, et oma nime kirjutamine on ebamugav: "See on seotud ebamugavusega, et sisestada oma nimi ja perekonnanimi. Kui ma tahan midagi kiiresti trükkida, siis ma ei ole ausalt öeldes sellesse süvenenud."

Tõesti, ERRi loodud Robert on justkui musternäide linnaametnikest, kes on agarad kritiseerima, kuid raudse anonüümsuskilbi varjus, et jumala eest ise kriitikat ei saaks!