Eesti Vabariik on üks kõige väiksemaid riike Euroopas, kuid paljudele siiski tuntud just oma sportlaste ja IT arengu poolest.

Kolm eestlast, Jaan Tallinn, Ahti Heinla ja Priit Kasesalu, töötasid välja Skype-i, mille üle võib tõepoolest suurt uhkust tunda. Kindlasti võib Eestit nimeta e-riigiks, kuna suur osa elust ja igapäevatoimetustest on kolinud internetti. Internetipangad, e-koolid, kodanikuportaalid, suhtlusportaalid jne. Suhtlemine käib suuresti läbi interneti. Inimesed saavad maksta arveid ja makse internetis, minemata selleks esindustesse ja kontoritesse. Koolid kasutavad e-kooli, kus õpilased/vanemad/õpetajad saavad hindeid ja ülesandeid üles märkida.

Väga paljudes Euroopa riikides pole need asjad kaugeltki nii levinud kui meil. See on suur asi eelkõige pensionäride jaoks, sest neil on palju kergem toiminguid kodust teha. Samuti on pea igal Eesti firmal internetis oma veebileht, mille abil saab nendega suhelda interneti teel, mis on kiire, tasuta ja mugav.

Meil on võimalik läbi interneti ka hääletada, mida paljudes riikides kohe kindlasti ei ole. IT on Eestis väga heal tasemel, lisaks on interneti leviala (wifi) Eestis väga paljudes kohtades tasuta (kohvikud, kaubanduskeskused), mis on samuti suur pluss. Olles käinud väga paljudes teistes Euroopa riikides, julgen öelda, et mujal see kindlasti nii levinud ei ole.

Eestis on tasuta põhiharidus, hästi kätte saadav arstiabi. Küll aga on meil väiksed sotsiaalsed garantiid (töötu abiraha, lastetoetused) ning need sõltuvad sissemaksetest ja palkadest. Lisaks sellele on ka kehv jäätmete taaskasutus, rahvastiku vananemine, kasvuhoonegaaside suur maht ja taastuvenergia vähene kasutamine.

Eesti on ilus maa ja väikse rahvaarvu ja pindala kohta on siin palju võimalusi läbi löömiseks erinevates valdkondades. Seda on tõestanud meie sportlased, teadlased, leiutajad jne. Olukord Eestis liigub pidevalt paremuse poole ja ka majanduslikus kriisis on paranemismärke.

Kindlasti on Eesti heaoluriik, mis pakub rahvale ühishüvesid, korraldab haridust, tervishoidu ja perepoliitikat. Eesti asukoht maailmakaardil pole võib-olla just kõige parem kliima poolest, kuid sellegi poolest on Eesti suved üsna soojad. Suur pluss on ka see, et meie asukoht on üsnagi ohutu: pole suuri torme/orkaane ega maavärinaid. Kas pole mitte hea elada Eestis?