Arvuti ja internet on muutunud nagu sõltuvuseks. Aina tõmbab inimesi enda poole. Arenenud riikides on väga vähe inimesi, kellel pole internetile juurdepääsu ning see arv aina väheneb. Alati leitakse ajend internetti minekuks. Ikkagi parem kui niisama aega surnuks lüüa. Parem juba natuke internetis surfata ning midagi uut avastada või mõni tarkus kõrva taha panna. Vahel on vaja tähtsaid tehinguid korda saata, uudiseid lugeda ning vahel lihtsalt meelt lahutada.

Arvuti on tänapäeval etem kui ükskõik milline armas mängulelu. Tänapäeval on juba vaevu käia oskavatel lastel kogemusi arvuti, tahvelarvuti, laptopi või vähemalt android telefoniga.

Muidugi on arvutite areng elu palju mugavamaks muutnud. Inimesed saavad omavahel lihtsalt ning tasuta lobiseda ning mõtteid, pilte, anekdoote, pilapilte, videosi, eelistusi ning õhtuseid plaane jagada. Twitter ja Facebook on selle eriti  mugavaks muutnud. Selliseid suhtlusplatvorme nagu Twitter ja Facebook on veel palju.

Inimene põimib ühe enam enda ümber seda võrku, mille nimeks www ehk World wide web(tõkles ülemaailmne võrk). Varsti teavad teised temast rohkem kui ta ise ning selle info jagamisega näeb just tema ise kurja vaeva, kuid mida ta sellega saavutab? Muidugi saab ta ise teiste kohta samuti informatsiooni, kuid seda on tavaliselt nii palju, et kui kõigist päeva teadetest ja sündmustest ülevaadet tahta läheb selleks ka terve igavik.

Samuti on internetis mugav ja praegu veel tasuta võimalus oma lemmik perioodikaväljaannet sirvida. Inimene ei pea minema lähimasse kioskisse või ajaleheputkasse, et sealt ajaleht osta, vaid lihtsalt avab väljaande veebilehe ning loeb läbi artikklid, mis teda kõige enam hvitavad. Mõnes mõttes on see hea - ei teki tüütuid ajalehe virnu ning toas jääb rohkem ruumi muude asjade jaoks. Samuti on internetis palju veebiväljaandeid, mida poest üldse saadaval pole. Näiteks Noorte hääl.

Arvuti on ka väga heaks meelelahutajaks. Näiteks kontoris tööpostil passides on hea enda meelt lahutada mõne mõnusa brauserimänguga või mõne kaardi lahinguga arvuti vastu.

Kõik on mugavalt kättesaadav ning enamus asju saabki laua tagant lahkumata ära teha. Nii möödubki aeg ekraani taga väga kiirelt ja siis avastad midagi uut ning aeg kahekordistub. Internet on nagu maailmaruum, millel pole otsa ega äärt. Kusagilt jääb silma mõni uus ja huvitav pakkumine või lehekülg ning sa lihtsalt pead selle ka üle vaatama. See on tõesti juba nagu sõltuvus.

Ostupakkumisi ja isegi tööpakumisi on samuti lihtsam leida internetist kui kusagilt ajalehest või prozüürilt. Firmadel on samas mõnus oma allahindlusi ja kampaaniaid reklaamida. Inimesed suhtuvad neisse samuti palju paremini kui tänaval olevatesse määrdunud plakatitesse, mis on peale oma koledale välimusele ka kellegi poolt üle soditud.

Isegi õpinguid tehakse aina rohkem interneti vahendusel ja ka tööd. Inimkond kolib vaikselt internetti.