Tegelikkus on aga see, et põgenes tõmbame endale automaatselt juurde veel rohkem probleeme, sest sarnane tõmbab sarnast. Olles programmeeritud probleemidele ja hirmudele nende ees, saame me enda juurde tõmmata vaid veel rohkem probleeme.

Miks põgenetakse probleemide eest? Sest arvatakse, et nii on lihtsam ning ei ole vaja oma närve rikkuda, et probleemile lahendust leida. Olgu selleks näiteks kuritahtlik kolleeg või suur tüli parima sõbraga. Me parem anname tööl lahkumisavalduse kui üritame kolleegiga suhteid heaks saada ning normaalselt läbi saada. Samuti ignoreerime me parema meelega oma sõpra, kui istume maha, et rääkida asjad sirgeks.

Ühesõnaga lähme tihti seda teatud mõttes kergemat teed pidi. No mis selles lahkumisavalduses ikka rasket on? Kirjutad valmis, räägid natuke juttu ja minek. Nüüd sa oled vaba ning seda kurja nõida ka ei ole. Sa saad uue töö, kuid tead mis? Sinu päikseline ja rõõmus elu lõpeb õige varsti.

Seal on neid nõidasid lausa mitu, nad on seal töötanud mitmeid aastaid ning neist on saanud vägev punt naisi. Sina oled uustulnuk ning sul pole sugugi nii lihtne end nende sekka saada. Nii oled sa silmitsi uue probleemiga. Sa arvad, et inimesed on ikka sead ja vastikud? Tegelikult mitte.

Sa lihtsalt ei saa end kuskil ega mitte kellegagi hästi tunda, kui sa ei suuda probleemile silma vaadata ja sellega tegeleda. Kui sa hoiad kõike enda sees, ei räägi midagi ja annad lihtsalt alla, siis see asi jääb sind jälitama elu lõpuni. Sa põgened probleemi eest, kuid sellest lahti saades kerkivad pinnale kohe uued ja tihti palju hullemad.

Selle pärast tuleks selles kolleegi näites istuda kolleegiga maha, rääkida ja saada selgusele, mis probleem tal on. Probleem tuleb ära lahendada ning tuleb jälile saada, millest see üldse alguse sai. Kui sa oled seda teinud, siis võid töökohta vahetada ja nö puhtalt lehelt alustada, sest sa enam ei põgeneks sama probleemi eest. Tõenäoliselt seda probleemi ei tulekski enam, sest sa oled selle lahendanud.

Teie, kes te olete suhetes koguaeg kannatada saanud. Võib-olla on teil olnud 5-6 suhet ning need kõik on lõppenud petmistega ja valetamistega. Sa kirud taga mehi ja räägid kui sead ja vastikud nad on, kuid vaata hetkeks enda sisse. Kas sa oled neilt meestelt otse küsinud, et miks nad seda üldse tegid? Ilmselgelt mitte.

Sa oled lihtsalt põgenenud, ta maha jätnud ning edasi lipanud, lootes leida paremat. Aga tead mis - äkki oli viga hoopis sinus? Näiteks olid sa liiga armukade või piirasid meest palju ning tal sai sellest kõigest kopp ette ning ta hakkas nii-öelda "kõrvalt panema"? Sa olid kunagi saanud teada, miks mehed sind petsid ning nii sa satudki järjest rohkem "selliste" otsa, kuid tegelikult pole need kõik mehed ühesugused, vaid probleem on sinus.

Probleemide eest ei saa elu aeg ära joosta nagu väike laps. Neile tuleb vaadata otse sügavalt silma! See tuleb endale kasuks, sest vastasel juhul jäävad need probleemid igavesti korduma.