Samas, väärt üritusi leiti paksust Kultuuripealinna programmipiiblist samuti, kuid eeskätt heideti korraldusmeeskonnale ette täielikku oskamatust infomaterjale koostada, mis ka lihtsurelikele aru- ja kättesaadavad oleks.

Vabaduse Laul

Konkurentsitult mahlaseima kultuuripealinna "kuldse vaarika" pälvib Vabaduse Laul, mis võtab kommentaatoritel harja punaseks isegi pool aastat pärast ürituse toimumist. Küll heidetakse ette isamaalisuse puudumist, ebameeldivat artistide koosseisu, liigset politiseeritust, korraldajate ülbust...

Põhuteater

Teine kurjajuur on inimeste meelest Põhuteater. Ilma, et enamus seal ilmselt käinudki oleks, siunatakse maapõhja ettevõtmise mõttetust. Rahast näib kahju olevat just neil, kes ajutise ehituse asemel oleks renoveerinud selle rahaga teisi hooneid, asutusi või kasvõi näiteks lasteaedu! Tõetera selles ju tegelikult on, kui aus olla?!

Kultuurikilomeeter

Inimesed kurjustavad nn. Kultuurikilomeetri üle ning imestavad, kuidas saab aastal 2011 olla terve see kant endiselt niivõrd trööstitu, kasimata ja kole. Samas, selle jaoks kultuurikilomeeter ju ehitatigi?

Veidrad üritused Vabaduse väljakul 

Olgu selleks kas Camera Obscura või "klaaspall, mille sees erinevad kunstnikud kükitasid" - kõik see tundus vähemalt Publiku lugejale arusaamatu. Milleks, küsivad nad? Kas polnud rahaga tõesti mitte midagi muud teha?

Veidi head ikka ka?!

Paar lugejad on toonud välja, et meeldisid erinevad muusikaüritused, mida tundus toimuvat rohkem kui tavaliselt. Alternatiivsete instrumentidega musitseerimist kohtas tõepoolest - lubage meenutada kasvõi Vabaduse väljakul toimunud suurt trummeldamise festivali Drum-It! Ja otseloomulikult Rabarock, meil kõigil oli ju hea meel, et see üritus üle pika aja jälle toimus!

Nüüd on Kultuuripealinna aasta läbi saanud. Loodetavasti ei vaja selle sihtasutuse töötajad 1.jaanuaril üksteisest loobumiseks psühholoogilist võõrutusravi! Kuigi see oli väike sõbralik nali, sest on ju palju räägitud sellest, et tegelikult sai just käesoleval aastal alguse palju üritusi, mis loodetavasti kestavad ka järgnevatel aastatel.