2017/2018. õppeaasta koolivaheajad on järgmised:
1) sügisvaheaeg 21.–29. oktoober 2017;
2) talvevaheaeg 23. detsember 2017 – 7. jaanuar 2018;
3) suusavaheaeg 24. veebruar – 4. märts 2018;
4) kevadvaheaeg 21. aprill – 1. mai 2018;
5) suvevaheaeg (v.a. lõpuklassid) 12. juuni – 31. august 2018.

Kuidas reageerivad uudisele aga Delfi lugejad?

olen 5-vaheaja süsteemi vastu.
Kohtla-Järve koolis oli kasutusel 5-vaheaja süsteem. Ütlen ausalt, peale kevadvaheaega mis lõppes mai alguses, tekitas suurema väsimuse õppeaasta lõpus, sest kevadel on juba soe ja peale väikest puhkust on "raskem" ennast uuesti õppima panna. Alati puhkasime eelmiste vaheaegadega, kellegil ei tekkinud probleeme! (aga see "väsimus" see on alati kuna suvi on lähemal jne) Milleks teha sellised muudatusi? Tehke parem riigisiseselt midagi mõistlikut..

Vihane õpilane
Palun laske ÕPILASTEL OTSUTADA mitte endil!! Küsige õpilastelt mida nemad arvavad!
Seal umbses klassiruumis on suve algul päris kohutav istuda. Oleks isegi soov, et kool varem läbi saaks.

OK
Ka meil katsetati 5 vaheajaga kooliaastat eelmisel õppeaastal ja kuigi esialgu olin natuke kahtleval seisukohal (sest suvevaheajale minek lükkus ju nädala edasi), siis tegelikkus osutus pigem positiivseks. Kuna nö. kevadiste vaheaegade vahe on üsna pisike, siis laps oli rohkem motiveeritud- pingutan natuke veel, kohe tuleb vaheaeg. Ja samas see viimane nädal suvel koolis oli pigem igasuguste välitegevuste nädal- käisid matkal, piknikul, loomaaias jne, seega lihtsalt sisustatud nädal, mingit õppetööd enam väga ei toimunud. Kuna meie koolis pannakse ka hindeid välja trimestrite kaupa, siis koolivaheajad ei oma rolli ka "veerandi lõpu" kontekstis. Seega, kokkuvõtteks, mina pooldan seda 5 vaheaja süsteemi.

HK Ader
Võtke ometi noori kuulda. Laps teab tegelikult väga hästi mis on hea. Ja kui on olemas süsteem mis toimib ja lastele sobib siis milleks seda muuta? Milleks on vaja see koolis käimine lastele veelgi rohkem ebameeldivaks teha? Mäletan isegi, et see mai lõpp ja juuni algul olid juba ilusad ilmad ja klassis palav. Kohe üldse ei tahtnud seal enam istuda.

..
Koolivaheaegadel pole midagi viga praegu. Probleem peitub väärastunud ja ülepaisutatud õppekavas. Tuleks pooled asjad maha võtta.

J
Olles nüüd 2 aastat 5 vaheajaga koolis käinud, võin kinnitada, et see on ikka palju parem kui enne. Üksi veerand ei tundu enam nii pikk ja kestab ainult 7 nädalat. Kevadine väsimus on palju väiksem kui enne. Ka me alguses ei tahtnud sellist süsteemi, aga seda kogedes oleme nüüd väga tänulikud.

Krissu
Mina ei tahaks lisaks ühte vaheaega! Ma arvan, et pigem üks veerand natukene pikem, kui et suvi hiljem hakkaks. Kuus aastat olen hakkama saanud, saan kindlasti ka edaspidi!

-
Kindlasti ei tahaks lisavaheaega! Pigem varem suvevaheajale.

7. klass

Kindlalt ei soovi juunis palavas klassis tuupida.

Sanna
Ma oleks väga õnnelik kui jääks neli vaheaega, ei viitsi nädal aega kauem koolis käia. Mulle piisab nendest tähtpäevadest, mis meil on (vabariigi sünnipäev jne). LAS JÄÄDA NELI VAHEAEGA!!!

6. klass
Ei soovi suvel kauem koolis käia, kannatab 4 vaheajaga ära küll.

11. klass

RAUDSELT ei taha lisaks ühte vaheaega. Nagu keegi juba enne mainis, siis on koolis ju nii palav. Oleks mingi konditsioneergi, aga meil on soojade ilmade saabudes kohe sihuke saun. Tõesti pole huvitatud ilusa ilmaga koolis tuupimisest.

7. klass

Kindlasti mitte viit vaheaega, mina ei taha suvel veel kauem koolis passida!

Seitsmendik
Iga aasta on niikuinii olnud see, et, mida soojemaks ilmad lähevad seda vähem me õpime ja seda vähem keegi viitsib üldse kooli tulla. See üks nädal sinna otsa ja kuskilt maha lihtsalt pikendab seda passimise aega. Oleme alati hakkama saanud ja saame edaspidi ka, minu meelest täiesti mõttetu üritus, täpselt sama nagu trimestrid.