Sõitsin Nairobi ärikvartalist õhtul bussiga koju. Kell oli juba kuskil 8 paiku ja väljas loomulikult pime. Üldiselt on pime Nairobi midagi, mida ei kipu eriti kellelelgi soovitama, aga lihtsalt üks kohtumine läks pikaks ja ma olen õppinud natuke ka pimedas Nairobis toimetama. Põhiline on mitte jala käia.

Astusin kuidagi automaatselt bussi ega vaadanud, kas see üldse õige buss on. Mingil hetkel jõudis mõistus koju ja küsisin siis kõrval istuvatelt noormeestelt, et on see ikka Ngong Roadi buss. Õnneks oli. Ja nii me jutu peale sattusime.

Seletasin, mida Nairobis teen. Kuna mul oli sel hetkel arvuti kaasas, näitasin Teeme Ära tutvustusklippi. See kahtlemata mõjus.

Kuna üks tegelane töötas ajakirjanikuna Keenia Turismiministeeriumi juures, siis pakuti, et ma peaks sedasama klippi seal ministeeriumis näitama ja üleüldse peaks nad sellest kirjutama. Kusjuures järgmine päev saigi kohtumine teoks ja sai 2,5 tundi ministeeriumi kommunikatsioonidirektoriga räägitud.

Mul pole aimugi, mis sellest kõigest lõpuks välja koorub, aga hetkel on töös plaan kirjutada artikkel Teeme Ära liikumisest ja siinsest Let’s Do It! Kibera üritusest Keenia Turismiministeeriumi väljaandesse, mida levitatakse kõikjal üle Aafrika. No eks näis, eks näis. Need Aafrika lubadused on siin omaette teema. Igal juhul järgmine nädal on seal järgmine kohtumine ja läheme siis vähe konkreetsemaks. Äkki tõesti?

Minu Kibera sõbrad olid ennast kohtumiseks muidugi viimase peal riidesse pannud, mina olin selgelt undressed. No tõesti ei viitsinud endale jälle ülikonda selga ajada. Aga mulle kui mzungule sellised asjad loomulikult andestatakse. Vaatame siis, mis juhtuma hakkab.

Arengukoostöö, humanitaarabi ja maailmahariduse valdkonnas tegutsev MTÜ Mondo lähetab kuni 2015. aasta lõpuni Välisministeeriumi arengu- ja humanitaarabi projekti raames Aafrikasse ja Aasiasse 18 oma ala kogenud eksperti, kes 2-6-kuuste lähetuste jooksul panustatavad koostööpartnerite projektide arengusse.