Käivituski Heidy Purga „must stsenaarium“. Taas kord pole Eestil asja laupäevasesse eurolaulufinaali.

Teisipäevasest poolfinaalist Malcolm Lincolni laul „Siren“ edasi ei pääsenud. Nii vahetatigi lennupiletid ümber – ja Eesti eurotiim jõuab juba täna Tallinna tagasi.
Ei ole halba ilma heata: eesti poisid pääsevad pärast kolmeteist päeva tühja kõhu kannatamist - jõuka Oslo europajuki pealt - lõpuks koju „Esimene asi kodus – sööme jälle mehe moodi!“ naersid kuus poissi kui ühest suust. Eile hilisõhtul, kui Kroonika käis Malcolmi-poistega nende eurodessanti kokkuvõtvat intervjuud tegemas.
Mõni ime: noored poisid, kasvav organism nõuab korralikult süüa. Norra aga pole teadagi eestlasele taskukohane maa. Meie eurolauljate päevarahad jäin siinsete hindade jaoks napiks. Ja kaasa varutud kuivtoit, kiirnuudlid ja muu taoline kraam sai kähku otsa.
Vaid solist Robin Juhkental oli suutnud paremini majandada – maitsvamad kiirnuudlisordid olid küll ka temal juba otsas. „Aga paar karpi kehvemaid on veel alles,“ ütles Robin.
Pesamuna Mickule pakkis ettenägelik vanaema Oslosse kaasa priske korvitäie koduküpsetatuid pirukaid. Kamba peale jagus neist aga vaid esimeseks õhtuks Oslo hotellis. 
„Kartulit ja liha!“ võttis Mick kokku Malcolmi-poiste ühise kojujõudmise soovi.
Üksikasjalisemalt loe Eesti tänavusest eurokäigust juba teisipäeval ilmuvast Kroonikast.