"Võite mind alasti pildistada, kuid mitte mingil juhul ärge pange neid fotosid samasse ajakirja Elizabeth Taylori omadega," ütles Monroe Schillerile 1962. aastal, kui mees teda pildistas.

"Monroe ütles mulle, et ükskõik mis ajakirjas need fotot avaldatakse, peaaasi, et mitte samas Liz Taylori omadega," meenutas fotograaf.

Schiller oli tol ajal 25-aastane, kuid juba tunnustatud fotograaf, Monroe usaldas teda ja naisele meeldisid mehe fotod. Monroe pakkus fotosessiooni jaoks välja ulaka idee, minna basseini trikooga ja astuda sealt välja ihualasti.

Marilyni eesmärgiks oli saada rohkem ajakirjakaantele, kui rivaal Elizabrth Taylor. Monroe oli häiritud sellest, et filmikompanii Fox maksis Taylorile 1 miljon dollarit filmi eest, temale aga 125 000 dollarit.

"Marilyn tahtis filmistuudiole näidata, et võib saada sama palju ajakirjakaantele kui Taylor. Ta tahtis tekitada võimalikult palju kõmu, et filmistuudiolt rohkem raha saada," meenutas mees.

Plaan ei õnnestunud, Fox vallandas Monroe 1. juunil 1962. aastal, kuna naine hilines pidevalt võtetele. Kuulus näitlejanna suri kõigest kuu hiljem.