See murranguline võit tähendab, et alates 11. märtsist ei tohi EL-s müüa kosmeetikatooteid või nende koostisaineid, mida on testitud loomadel. Keeld hõlmab kõiki kosmeetikatooteid, kaasa arvatud pesemisvahendid nagu seebid ja hambapastad.

Loomadel katsetatud toodete Euroopa Liitu importimise ja müümise keeldu on planeeritud kehtestada juba aastast 2009. Paljud ilutooteid pakkuvad ettevõtted eeldasid, et keeld lükatakse edasi või tühistatakse. Uus Euroopa tervishoiu ja tarbijakaitse poliitika volinik Tonio Borg kinnitas hiljutises kirjas, et keeld jääb kehtima.

„Usun, et keeld peaks jõustuma 2013. aasta märtsis, nagu Euroopa Parlament ja Nõukogu on juba otsustanud. Seetõttu ei kavatse ma teha ettepanekut keelu edasilükkamiseks või tühistamiseks.”

Organisatsiooni Cruelty Free International tegevjuht Michelle Thew ütles: „See on tõeliselt ajalooline sündmus, millega kulmineerub rohkem kui 20 aasta pikkune aktivistitöö. Nüüd suuname oma visiooni globaalsele tasandile, et ka ülejäänud maailmal oleks võimalik seda eeskuju järgida.

Loomkatseid teevad näiteks sellised kosmeetikatootjad nagu Procter & Gamble, Johnson & Johnson, L`Oreal, Estee Lauder, Unilever ja paljud teised.


Hea Naisteka lugeja, vaata nüüd oma kosmeetikatoodete varu üle ja anna teada, mitut sinu riiulis leiduvat toodet on loomade peal testitud!