Katse tulemus on võrdsustatud TTÜ-sse sisseastumisel laia matemaatika riigieksamiga, arvesse läheb parim tulemus. Tehnikaülikooli sisseastumiskatse põhineb laial matemaatikal.

Sisseastumiskatse tegemine on vajalik, kui sisseastumiseks nõutud matemaatika riigieksamit pole tehtud. Samuti juhul, kui on sooritatud kitsa matemaatika riigieksam, kuid kandideerimiseks on vaja laia matemaatika eksami tulemus.

Matemaatikakatset võib teha ka siis, kui soovitakse parandada oma riigieksami tulemust.

Tänane IT üliõpilane ja aasta tagasi gümnaasiumi lõpetanud Diana Kasesalu kinnitab: „Tehnikaülikooli matemaatikakatse oli minu jaoks nagu teine võimalus, et parandada mitte nii hästi läinud matemaatika riigieksami tulemust. Teadsin, et suudan paremini. Muidugi tahtsin ka täita soovitud eriala sisseastumisnõuded. Kindlasti soovitan seda teistele. Sellega võib ainult võita, täpselt nii nagu mina võitsin koha soovitud erialale ja usu endasse."

1. aprillil saab matemaatikakatset teha kell 10 TTÜ peahoones (Ehitajate tee 5, Tallinn) ning kell 11 TTÜ Tartu Kolledžis (Puiestee 80A, Tartu).

Katsele tuleb kindlasti eelnevalt registreeruda SIIN!

Tallinna katsele saab registreeruda 31. märtsil kella 11:00-ni. Tartu katsele 1. aprillini.

Ülikooli sisse astumiseks tuleb lõpetada gümnaasiumiõpingud. Sisseastumisavaldusi saab esitada 26. juunist sisseastumise infosüsteemi SAIS kaudu. Tehnikaülikooli matemaatikakatset saab teha ka 27. juunil.

Lisainfo katse kohta, registreerumine ning varasemate aastate ülesanded SIIN!