Täna algab astronoomiline suvi. See nii-öelda ametlik algus käivitab ühtlasi üleüldise meelelahutuse ahelreaktsiooni. Tõsised teemad tuleb kõrvale jätta, kui just elu ise neid peale ei suru.

 

 
Ajakirjanikelt oodatakse pehmemat ja päikselisemat stiili. Ja olgu ilm milline tahes, meelelahutuskarussell kerib nüüdsest tuure. Õllesummer, Viljandi Folk, Saaremaa ooperipäevad, lugematud vabaõhuetendused eri maakondades, festivalid, firmade suvepäevad — kõik see kutsub, ahvatleb, laseb tunda suve rahutut rütmi. Peredel, suguvõsadel on veel lisaks oma kokkusaamispeod. Suvi on ka pulmitamise tippaeg. 08.08.08 maagia ajab paaripanijatel keele vestile. Pulmadest on saamas võistlus staatuse pärast. Kui nii jätkub, nagu võib lugeda tänase Kroonika kaaneloost, siis pole ime, et Eestiski üritatakse ühel päeval pulmadega Guinnessi rekordiraamatusse pääseda. Telesaate «Unelmate pulm» formaati püütakse muuta eluks endaks. Lääne popiidolite ja rikkurite pulmad ajavad kohalikel hamba verele.
Kui aga sellest üleüldisest meelelahutusest tüditakse või koguni haigeks jäädakse, siis on ülim aeg mõelda ka meelejahutusele. Siis võib istuda kusagil järve või jõe kaldal, varbad vees, või lebada lihtsalt murul, närida rohukõrt ja vahtida unistavalt taevasse. Head jaanipäeva!