Üks psühholoogiadoktor on nimetanud temalt sagedamini küsitud küsimuse: kas meestel ja naistel on üldse võimalik leida mingi ühine emotsionaalne pind, millel nad rahus ja tülideta omavahel ning endaga läbi saavad. Kahtlane, arvatakse vastuseks, sest varem või hiljem see tüliõun ikkagi leitakse.

30 aastat tagasi alanud naisliikumise tulemusena on tänapäeva naised iseseisvamad ning sõltumatumad kui varem. Sellest tulenevalt tunnevad naised ka vaimset vabadust, mis tähendab ka valikuvabadust igavestikestva dilemma vahel: pere või karjäär. Varemalt ei olnud selles küsimustki: naine oli lastega kodus ning mees pidas peret ülal.

Muutuste tulemusena on naised ka peremudeli ja ülesanded abielus ümber defineerinud. Igas asjas peab mees poolele teele vastu tulema: laste kasvatamises, majapidamistöödes, majanduslikes suhetes. Naisolevused tunnevad end nüüd võimsamaina, esitavad nõudmiseid ning tahavad olla isiksused, mitte aga mehe kael, mis pead pöörab.

Mõnes riigis läheb feminism juba üle igasuguste piiride: meesolevused peavad käima silmad maas, sest silmavaatamine toob tihtipeale kaasa kohtuasja seksuaalse ahistamise eest. Naisele mantlit selga aidata, sigaretti süüdata või komplimente teha pole lootustki. Kõik läheb kirja diskrimineerimisena, mis jätab juba omakorda mulje tohutumõõtmelisest meeste diskrimineerimisest.

Kuidas aga mehed sellesse vabadusepüüdesse suhtuvad? Mõned hästi, mõned halvasti. Küll aga paneb see iga mehepoja raskesse olukorda: ka mees peab pingutama, et ennast tõestada. Maailmas räägitakse üha sagenevatest enesetappudest: tundub, et noored mehed, kes ajaga kaasas käia ei suuda, lõpetavad elu omaenese käe läbi, pidades seda pääsemiseks suurest rabelemisest materiaalsete hüvede nimel.

Samas on ka mehi, kes uueneva aja tõttu end nüüd sõiduvees tunnevad. Enam ei ole poistele emotsioonid keelatud ning isa ei õpeta juba maast madalast peale, et mehed ei nuta. Tänu sellele on meestel võimalik end keerulisse naistemaailma paremini sulandada, sest tee sinna käib ikka läbi tunnetetormi, mis on tüdrukutele omane.

Hea vastassugupooletundjana:

  1. Austa soolisi erinevusi ning ära suhtu eelarvamusega!
  2. Ära ürita teist muuta, muuda ennast!
  3. Küsige ja uurige vastassugupoole ootuseid, sest silmist neid alati ei aima ning ootama jäädes ei pruugigi selguda enne kui hilja.
  4. Jälgige vastasugupoole käitumismalle ning pidage neid sama loomulikuks kui enda omi. Õpite tundma ning mõistma end ümbritsevaid inimesi, olgu nad mis soost tahes.
  5. Poisid võivad end väljendama õppida oma tüdruksõbra kaudu.
  6. Tüdrukud võivad praktilisemat meelt jällegi poistelt õppida.
  7. Ära karju, sõima ning ära ole vastasugupoole vastu sarkastiline, sest kumbki sugu pole teisest parem – nii on ajalugu näidanud.